avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Va inceta \"razboiul\" declansat de catre politicieni ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Va inceta "razboiul" declansat de catre politicieni intre romani ?!

Am recitit astazi un articol scris in urma cu aproape 4 ani de catre Dan Tomozei si m-am intrebat de ce nu s-a schimbat nimic in bine (din punctul meu de vedere, cu referire stricta doar la tema articolului). Din pacate, nu am gasit un raspuns. Gresim undeva ? Unde ?
Voi agrea numai comentarii facute fara ura, fara injurii, numai cu argumente normale, care sa ne reprezinte pe noi romanii neinregimentati politic.
Iata articolul.
"Să nu vă mai fie rușine că sunteți români !
Celor care încă nu ați uitat că sunteți români, urmașii unei civilizații și ai unui neam de oameni mândri, ridicați-vă și schimbați soarta României de azi ! Îmbrăcați din nou cămașa mândriei de a fi români. Ajutați-i pe toți cei care au uitat cine sunt, pe toți cei care nu au știut niciodată, pe toți cei care au învățat strâmb despre neamul și țara lor, că a fi român este o mândrie și o datorie de onoare în fața celor care au trăit și murit pentru demnitatea și liniștea acestui popor mereu încercat ! Ajutați pe toți să vadă adevărul simplu: România este țara românilor !
Să nu vă mai fie rușine că ați greșit, e timpul să facem România un spațiu al românilor și al celor care vin aici pentru a ne respecta !
Să nu vă mai fie rușine pentru că printre noi se găsesc și nemernici care ne insultă țara, istoria, valorile, e timpul să ne apărăm și afirmăm demnitatea !
Să nu vă mai fie rușine pentru că am ajuns săraci și umiliți, e timpul să ne ridicăm și să privim realitatea în față !
Să nu vă mai fie rușine de prezent, istoria noastră și tot ceea ce lăsăm în urmă sunt mai importante decât existența fiecăruia dintre noi !
Să nu vă mai fie rușine să spuneți că sunteți români, pentru că nu un om lipsit de educație, de morală, de credință și onoare poate să reprezinte România, chiar dacă acel om este președintele, premierul, primarul … unul care o vreme ocupă o funcție !
Să nu vă mai fie rușine să spuneți că România este țara voastră, locul în care ne-am născut și unde vom muri afirmând dreptul la libertatea și demnitatea noastră !
Să nu vă mai fie rușine să spuneți că sunteți români creștini, ajutând Biserica să redevină o conduită și nu o afacere !
Să nu vă mai fie rușine să le spuneți copiilor că familia este formată din femeie și bărbat, pentru că numai așa vor înțelege diferența dintre iubire și conviețuire !
Să nu vă mai fie rușine să vă priviți în propria oglindă, având permanent în față încrederea că schimbarea românilor și României începe cu fiecare dintre noi !
Să nu vă mai fie rușine să le spuneți celor care continuă să trateze România fără respect că nu sunt bine veniți aici, pentru că numai așa vor afla că țara noastră nu este un teritoriu al jafului și nelegiuirii !
Fiți mândri că sunteți români, pentru că suferința și bucuria sunt ingredientele din care se hrănește și își trage seva istorică întreaga noastră existență, de la geto-daci până la românul sărăcit de atâta democrație !
Să nu vă mai fie rușine că sunteți români, ci pentru fiecare clipă în care uitați că sunteți români !
Ridicați privirea și respirați adânc, e timpul să vă scuturați de prostie și lașitate !"
Sursa:
[ link extern ] /

Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 19:58, 16 August 2019
Stimate dl POPA,

Greseala la romani este faptul de a se naste in Romania.
Cand parintii sunt lasi, cand parintii isi vand nu numai semenii dar si rudele, pana si copiii, nu ne putem astepta la demnitate umana, la respect al co-nationalului, la ceea ce constituie baza unei constiinte nationale, un sistem de adevarate valori.
Cand valorile nationale sunt hotia, smecheria si inselatoria, este normal ca guvernele sa fie formate din hoti si criminali!
In Romania credo-ul populatiei este "mie sa-mi fie bine" si "dupa mine potopul". deci se voteaza pt un kg de faina si un l de ulei, atat valoreaza votul unui roman, atat valoreaza si romanul.
Asa se bucleaza bucla, din micimea poporului cresc politicienii mizerabili si politicienii de mizerie creeaza conditiile mizerabilitatii generalizate.
Istoria poporului, nimic decat propaganda, in gura lui Dragnea ca si in gura lui Basescu, in gura VioVasilicilor ca si in gurile politicienilor de tip Tariceanu, ca sa nu vorbim decat de cei de azi.
Cum am avut un politician care s-a construit pe o alta baza de valori l-am indepartat pe motive tip "nu mai simte romaneste".
Speranta vine tot din strainatate, sa speram ca cu toata opozitia hotilor din guvern dna Kovesi va fi aleasa!
Sa speram ca in timp, romanii care azi isi castiga existenta in strainatate, in contactul cu adevaratele sisteme de valori, in contactul civilizatiilor democratice, maine, se vor intoarce si se va schimba structura mizerabila a populatiei lasata de Ceausescu-Iliescu, Basescu-CrinAntonescu, Dragnea-Tariceanu si alte cupluri de hoti si criminali.

Dupa 30 de ani nu putem decat sa constatam micimea, lipsa de civilizatie si esecul, singurele lucruri care se schimba in Romania in momentul de fata se schimba sub presiunea UE.
Sa credem ca UE va veni sa ne schimbe, roman dupa roman, este iluzoriu!!!
Ne plac masinile germane dar, nu ne place ordinea si civilizatia de tip germanic, unul dintre multele paradoxuri ale Romaniei de azi.
Este istoric cunoscut ca romanii nu au civilizat alte popoare, dar, marii romani au fost influentati, formati in contactul cu marile civilizatii, deci, schimbarea va veni in timp, in contactul cu adevaratele civilizatii (nu consider civilizatia ruseasca ca fiind o mare civilizatie, de unde si micimea noastra de azi)!!!
Ultima modificare: Vineri, 16 August 2019
Demos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posturi tv romanesti vs. posturi tv straine georgianaflorina georgianaflorina Buna seara, Va sugerez eu un subiect de articol. Si ar trebui sa fie mediatizat dupa ce va scris - poate asa schimbam ceva in tara asta. Zilele trecute am ... (vezi toată discuția)
Mesaje de la tribuna parlamentului POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Ioan Munteanu a spus cel mai cutrămurător adevăr de la Tribuna Parlamentului României, de la 1945 încoace: „Neam de neamul nostru n-a cunoscut ... (vezi toată discuția)
Circula pe internet. fiecare cititor isi poate forma o parere proprie. POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Pro european .... pro adevar. Adevaruri istorice. Chiar daca e adevarat ce se spune aici asta nu face sa dispara coruptia galopanta, minciuna si lipsa de ... (vezi toată discuția)