georgianaflorina a scris:
Buna seara,
Va sugerez eu un subiect de articol. Si ar trebui sa fie mediatizat dupa ce va scris - poate asa schimbam ceva in tara asta. Zilele trecute am redescoperit dupa o pauza destul de lunga Euronews si TV5. Parca am intrat in alta lume.
In timp ce pe posturile romanesti cu notorietate (si aici nu ma refer la posturi precum OTV, ci la posturi cu vechime) erau stiri cu babe violate, 4 ore de transmisii in direct cu 2 trenuri ciocnite, vreo mizerie cu "vedete" mai mult sau mai putin imbracate sau vreun nou conflict intre politicienii nostri de "renume" si "atat de capabili", pe Euronews si TV5 erau stiri cu roboti nou-inventati, festivalul de film de animatie, festivalul de film stiintific, o fabricuta din Austria care furnizeaza curent electric pe baza de biomasa si rumegus unui intreg orasel si proiectele tarilor dezvoltate de a stopa foametea din lumea a treia.
Vedeti diferentele? Mi s-a facut scarba din nou de Romania. Si patesc asta in fiecare zi. Pacat ca am ajuns aici. Ne complacem in mizeria noastra marunta, in micile noastre dispute si neintelegeri fara sa mai ridicam privirea si sa ne uitam in jur poate-poate se prinde side noi ceva bun si constructiv. Pacat ca toate aceste mizerii sunt intretinute de posturile TV. Da atata timp cat scursuri de emisiuni precum Kapatos - nici nu stiu daca i-am scris numele corect, Acces direct si altele, nici macar nu le stiu pe toate au audienta maxima, din pacate cam asta e gradul de cultura al romanilor. Pacat!!!
Desigur ca aveti perfecta dreptate !
Cred ca sunt putini in Romania care mai doresc sa se auto educe prin informarea pentru ceva constructiv.
Si eu am incercat pe acest site sa ofer transmiterea unor "metode"eficiente in abordarea seriozitatii in speranta ca aici exista ca useri destule persoane cu studii superioare.
Din pacate...."reactia este sub limita asteptarilor.
Comunicarea pe calea virtuala in domeniul informatiei care poate crea un rol binedefinit in viata -nu exista-.
O gandire constanta doar catre "iubire" si interese personale ....atat !
Din mass media ,in special TV.romanesc ....romanii se "inspira"...insa in latura negartiva.
Cand vezi ca se difuzeaza "distractii"in studiourile TV....doar intre ei.....
Exista totusi si cateva emisiuni educative(exemplu:TVR.1 )insa audienta este ff.slaba....
Romanului nu-i place cultura,arta,educatia....samd....desi are capacitatea si talentul innascut .
Inventivitatea,creativitatea,sunt deja neantelese si trecute dincolo de granitele interesului.
De actualitate,se discuta acum foarte multa politica....
"Se bate apa in piua"-cum spun batranii ...si pana la urma nimic nu este concret !
Mereu aceeasi tupeisti care au timp sa "promita"....,care urmaresc doar interesele personale (titluri cat mai inalte si functii bine platite pe spinarea celor cu venituri reduse).
Difuzarea stirilor inseamna groaza pe zi ce trece !
Auzi doar de nenorociri,accidente,morti....violuri.
Se difuzeaza -mai la moda-mereu ceea ce fac "vedetele" dezbracate si de caracter.
Asta este educatia in TV....si in mass media.
Comentariile sunt de prisos .
Pe site TV.-live al posturilor cu renume si rating ,poti citi toate tampeniile telespectatorilor ...in general tineri...care folosesc doar invective si blameaza realizatorii unor emisiuni.
Nu le pasa....ei continua...in ritm alegro pentru ca difuzarea publicitatii cuprinde cel mai mare profit.
Nu au timp de educatie ori difuzarea unor solutii reale pentru a "civiliza" telespectatorii.
Asta e ....suntem prea mici pentru a schimba ceva in domeniul TV.
Intr-adevar subiectul este pertinent si discutabil .
Sa vedem cati utilizatori vor comenta realitatea.
Cei care doresc intr-adevar informare pot gasi doar pe net.
Sunt destule site-uri care pot fi accesate si sa te informezi-numai sa vrei -.
Romania inbatraneste prematur prin tot ceea ce se petrece zilnic.
Nu cred ca va fi schimbare atat de repede .
Romanii trebuie sa se autoeduce in primul rand ....si apoi schimbarea va veni de la sine.
va multumesc !
cu respect si consideratie,
rodica_post