avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Emisiune tv difuzata ani la rand fara acordul ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Emisiune tv difuzata ani la rand fara acordul persoanelor participante.

Buna seara .Incerc sa expun o problema la care sper sa gasesc raspuns cu ajutorul dvs. specialistii.
In urma cu sase ani fiica si ginerele meu adolescenti fiind au participat la o emisiune tv care era moderata de o creatoare de moda. In acea inregistrare s-a filmat la noi acasa si la creatoare la atelier .Subiectul era ceva de genul schimb de vieti. In sfarsit nu asta este problema .Problema este ca acea televiziune in fiecare an difuzeaza emisiunea cu copii mei de cateva ori pe an. Doresc sa stiu daca tv are dreptul sa faca asa ceva copii nesemnand contract sau ceva de genul cu ei .Nu este normal sa le ceara acordul ? deoarece nu vor sa fie prezenti pe MICUL ECRAN. Daca la vremea aceea nu au semnat ei pot sa dispuna de imaginea lor de cate ori au chef dansii ptr audienta sau ptr a umple grila de programe .Va rog sa ma ajutati cu un raspuns sa stim daca se incalca vreun drept sau nu . Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 18:24, 3 Decembrie 2013
Pai acordul a fost cerut parintilor lor inainte de a-i filma, de obicei asa se procedeaza, din moment ce ei erau minori si nu-si puteau da singuri acceptul de a fi filmati. Prin faptul ca ati deschis usa echipei de filmare si/sau ati participat la emisiune se poate intelege ca ati fost tacit de acord cu acest lucru. Iar acordul o data dat nu mai poate fi retras. Televiziunea respectiva a investit timp, bani si munca in emisiune si n-ar fi facut acest lucru daca stiau ca n-au dreptul sa emita emisiunea respectiva.
Nu am relatat eu corect sau nu ati inteles bine dvs Copiii erau adolescenti, nu minori deci peste 18 ani iar parintii nu au semnat nimic . Copiii nu au primit nici un leu si nici nu au semnat nimic. Faptul ca tv a intrat in casa ii da dreptul sa difuzeze pe viata emisiunea si sa ii expuna pe ei fara acordul lor ? Este vorba de o emisiune filmata in 2007 .De atunci se difuzeaza an de an.
Ultima modificare: Duminică, 1 Decembrie 2013
cmary, utilizator
Dar ei, majori fiind, n-au vazut ca-i filmeaza sau i-au lucrat cu camera ascunsa? Daca au vazut ca-i filmeaza doar nu erau handicapati mental sa nu stie ce se intampla acolo, erau majori deci puteau refuza sa participe.
Ultima modificare: Luni, 2 Decembrie 2013
tgeorgescu, utilizator
Nu cred ca ati inteles problema mea. Am intrebat daca tv poate difuza la nesfarsit emisiunea?Daca au filmat cand a veau 18 ani vor fi pe tv si la 40 ?Si eu vreau daca se poate o parere a unui avocat nu a unei persoane care jigneste de parca ar fi partea adversa.Cu parere de rau sunteti pe langa subiect.
"Doar nu erau handicapati" nu era o jignire, ci vrea sa spuna ca din moment ce erau majori si stiau ce se petrece au consimtit la filmare. Consimtamantul de difuzare poate fi scris sau tacit (prin participarea la emisiune), dar nu am auzit ca ar exista ceva numit "acord de redifuzare".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tv - imagini difuzate fara acordul meu tavvo tavvo cineva m-a convins sa dau un intrviu in fata camerei.nu un reporter insa. imaginile au ajuns la tv si difuzate insa fara acordul meu. pot face ceva in ... (vezi toată discuția)
Expertiza auto filmata mark65 mark65 Ajutati-ma va rog intr-o problema. Vreau sa filmez expertiza,dar pentru ca nu am avocat judecatorul mi-a cerut sa-i spun ce articol din lege imi permite acest ... (vezi toată discuția)
Inregistrare reporter de fata cu politistul cristiansavu cristiansavu Se da urmatorul caz (sa zicem ipotetic) in speranta ca ma puteti lamuri #-o Politistul opreste o masina in cadrul unui control de rutina. El este insotit de ... (vezi toată discuția)