avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tv - imagini difuzate fara acordul meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tv - imagini difuzate fara acordul meu

cineva m-a convins sa dau un intrviu in fata camerei.nu un reporter insa. imaginile au ajuns la tv si difuzate insa fara acordul meu. pot face ceva in priviinta asta? rog un raspuns dak stie cineva
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 08:40, 23 Septembrie 2010
Daca puteti dovedi cele relatate si prin redarea imaginilor la tv.v-a fost afecatat imaginea,ca si in cazul in care nu ati stiut despre ce este vorba,puteti actiona in instanta televiziunea respectiva solicitand daune.
Principala problema este sa puteti dovedi cu probe,acte,martori,alte mijloace de proba ca nu cunosteati ca interviul va fi televizat si ca eventual,v-a fost lezata imaginea
Daca apreciati ca prin imaginile care va redau actiunile intr-un anumit moment in care cu buna stiinta ati acceptat sa fiti inregistrat,va sunt lezate drepturile/interesele legitime,aveti dreptul legal sa promovati plangere impotriva postului de televiziune ,care fara acceptul dvs a prezentat o inregistrare cu dvs
Este situatie delicata cu dispozitiile privind drepturile de autor
Ultima modificare: Marți, 21 Septembrie 2010
ynocentta, utilizator
tavvo a scris:

cineva m-a convins sa dau un intrviu in fata camerei.nu un reporter insa. imaginile au ajuns la tv si difuzate insa fara acordul meu. pot face ceva in priviinta asta? rog un raspuns dak stie cineva


Cand ati fost de acord sa dati interviul in fata camerei nu stiati in ce scop il dati? Doar ca sa va vedeti pe un ecran, oricare ar fi fost acela?!
Cred ca ar trebui sa detaliati imprejurarile, pentru a primi sfaturi utile!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2010
m.belu, utilizator
Daca ati fi dat un interviu intr-adevar,unui reporter, scopul se prezuma a fi fost difuzarea pe un post tv. Daca nu era interviu, ci doar o discutie filmata , fara scopul difuzarii, persoana nu avea dreptul sa o difuzeze fara acceptul dvs. Spuneti ca nu era un reporter si ca atare , nu puteti cere despagubiri postul tv in temeiul unui raport de prepusenie intre cel care v-a filmat si conducerea postului.
Puteti solicita conducerii postului caseta cu emisiunea respectiva, daca va refuza, adresati-va celor de la CNA. Inegistrarea respectiva va va servi ca proba in litigiu, carwe poate fi si unul civil, pentreu a solicita daune morale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un post national de televiziune difuzeaza un reportaj trunchiat Lulica Lulica Buna seara Am foarte mare nevoie de indrumarile si de sfaturile dvs. Pe scurt: un post national de televiziune da la stirile de seara un reportaj in care o ... (vezi toată discuția)
Filmat fara acordul persoanei la sala de fitness rita&victor rita&victor Am fost la sala de forta. Am alergat pe banda, cand au venit niste reporteri de la un post de tv local si au inceput sa fimeze sala, inclusiv pe mine ... (vezi toată discuția)
Apariție la televizor ram29 ram29 bună ziua ! as dori să știu dacă pot împiedica in vreun fel apariția la televizor,mi s-a luat un interviu și nu vreau în nici un fel să apar la TV sau ... (vezi toată discuția)