avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Filmat fara acordul persoanei la sala de fitness
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Filmat fara acordul persoanei la sala de fitness

Am fost la sala de forta.
Am alergat pe banda, cand au venit niste reporteri de la un post de tv local si au inceput sa fimeze sala, inclusiv pe mine alergand pe banda, cu toate ca i-am zis de doua ori sa nu ma filmeze,a venit replica ca nu ma filmeaza pe mine ci...banda.
Surprize surprize peste 3 ore un prieten ma vede pe postul local,zicand ca m-a vazut secunde bune la stiri la sala de forta.
Inainte am fost intrebata daca nu vreau sa raspund la cateva intrebari, i-am refuzat ferm.
As putea sa actionez in instanta???

Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 08:38, 28 Decembrie 2011
considerati ca in acest sens v-a fost lezata imaginea???
puteti depune actiune in pretentii..daca ii stiti pe protagonisti...
Nu prea o sa aveti castig de cauza;;;Si de ce? Deoarece sala de forta este considerata publica sau cu caracter privat din p.d.v. al functionalitatii. Numai patronul daca ar face plangere ar avea castig de cauza ca s-a filmat pe un domeniul privat fara acordul sau. In ceea ce priveste pe Dv. care este ""leziunea"" provocata prin filmarea respectiva unde are acces publicul.?? Filmarile respective probabil au avut un caracter publicitar, si, Dv. erati in momentul respectiv la sala in timpul efectuarii unor exercitii pe banda de alergat. Orice reclamatie privind incinta respectiva (sala de forta), revine patronului salii, privind astfel de actiuni.
Deasemeni, inexistenta unui acord al Dv.cu patronul salii, privind actiunea reporterilor; luarea de interviuri sau filmari,,, puteti reclama acest fapt dar fara sanse..!!! Cu bine. Si Sarbatori Fericite
P.s. Va asigur ca nu va fost incalcat "Dreptul la Viata Privata", invocand art.74 - 75 NCC.:)
Stimat forumist,

Dreptul la viață privată este un drept fundamental, reglementat atât intern, cât și, mai ales, de tratate internaționale la care România a aderat și pe care le-a ratificat.

În ceea ce privește cauza dvs, cel mai util pentru dvs ar fi să vă adresați CNA-ului ( Consiliul Național al Audiovizualului). Acest organism este singura autoritate de reglementare în domeniul programelor audiovizuale din România și are putere de a sancționa posturile de televiziune interne.

Ca argumente de drept, având în vedere specificul CNA, puteți invoca norme prevăzute de
Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, modificat și completat, printre altele și:

ART. 36
(1) Orice persoană are dreptul la respectarea vieţii sale private şi de familie, a domiciliului şi a corespondenţei sale.
(2) Este interzisă difuzarea de ştiri, dezbateri, anchete sau de reportaje audiovizuale privind viaţa privată şi de familie a persoanei, fără acordul acesteia.
(3) Fac excepţie de la prevederile alin. (2) situaţiile în care sunt întrunite cumulativ următoarele condiţii:
a) existenţa unui interes public justificat;
b) existenţa unei legături semnificative şi clare între viaţa privată şi de familie a persoanei şi interesul public justificat.
(4) Informaţiile privind adresa unei persoane sau a familiei sale şi numerele lor de telefon nu pot fi dezvăluite fără permisiunea acestora.


Evident, argumentele pot fi multiple. Vă recomand, de asemeni, să accesați site-ul: [ link extern ] /

Pe respectivul site găsiți în întregime Codul, ca și spețe interesante, privind sancțiunile acordate de această instituție.

Subsecvent, în funcție de Decizia CNA, precum și de prejudiciul suferit, pasul doi ar fi acțiunea civilă.

Cu stimă.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2011
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a filma in sala de judecata FileMooN FileMooN am dreptu de a filma intro sala de judecata un proces public find persoana fizica find ? (vezi toată discuția)
Unde pot face o plangere impotriva unui ziar local online sa tina minte! Cristiansas Cristiansas Buna numele meu este Cristian si as vrea daca se poate cineva sa ma indrume in problema urmatoare... Acuma 3 zile un baiat de 30 de ani a ajuns intr-o stare ... (vezi toată discuția)
Violarea intimitatii panaitdavid_catalin panaitdavid_catalin filmarea sau fotografierea unei persoane, grup de persoane sau cuplu, aflate in spatii publice (ex : strada, parc) poate reprezenta o violare a intimitatii ... (vezi toată discuția)