Stimat forumist,
Dreptul la viață privată este un drept fundamental, reglementat atât intern, cât și, mai ales, de tratate internaționale la care România a aderat și pe care le-a ratificat.
În ceea ce privește cauza dvs, cel mai util pentru dvs ar fi să vă adresați CNA-ului ( Consiliul Național al Audiovizualului). Acest organism este singura autoritate de reglementare în domeniul programelor audiovizuale din România și are putere de a sancționa posturile de televiziune interne.
Ca argumente de drept, având în vedere specificul CNA, puteți invoca norme prevăzute de
Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, modificat și completat, printre altele și:
ART. 36
(1) Orice persoană are dreptul la respectarea vieţii sale private şi de familie, a domiciliului şi a corespondenţei sale.
(2) Este interzisă difuzarea de ştiri, dezbateri, anchete sau de reportaje audiovizuale privind viaţa privată şi de familie a persoanei, fără acordul acesteia.
(3) Fac excepţie de la prevederile alin. (2) situaţiile în care sunt întrunite cumulativ următoarele condiţii:
a) existenţa unui interes public justificat;
b) existenţa unei legături semnificative şi clare între viaţa privată şi de familie a persoanei şi interesul public justificat.
(4) Informaţiile privind adresa unei persoane sau a familiei sale şi numerele lor de telefon nu pot fi dezvăluite fără permisiunea acestora.
Evident, argumentele pot fi multiple. Vă recomand, de asemeni, să accesați site-ul:
[ link extern ] /
Pe respectivul site găsiți în întregime Codul, ca și spețe interesante, privind sancțiunile acordate de această instituție.
Subsecvent, în funcție de Decizia CNA, precum și de prejudiciul suferit, pasul doi ar fi acțiunea civilă.
Cu stimă.