avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de mostenitor

In urma dezbaterii mostenirii, in certificatul de mostenitor e trecuta masa succesorala , reprezentata de 1/2 dintr-un apartament, pentru sotul supravietuitor si copii ( cealalta 1/2 este tot a sotului supravietuitor).
Tot in acest certificat este specificat faptul ca masa succesorala ramasa de pe urma defunctei are o anumita valoare in lei. Ce reprezinta aceasta suma, valoarea intregului imobil sau doar a 1/2 din imobil care se imparte la sot si copii ?
Se poate instraina o cota parte fara ca imobilul sa aiba documentatie cadastrala ?
Cel mai recent răspuns: DoruSt , utilizator 11:51, 13 Iunie 2019
Buna ziua,
A acelei jumatati care reprezinta masa succesorala.
Este valoarea masei succesorale. Adică a jumătății defunctului din bunurile respective. Tot in functie de această valoare s-au perceput și taxele.
Nu se poate face niciun act de dispozitie, fără documentația cadastrala.
Buna ziua,
va multumesc mult pentru raspunsul dat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine vine la mostenire? am_vintila am_vintila As dori sa stiu care sunt mostenitorii de drept si care sunt cotele aferente mostenirii in urmatoarea situatie: defuncta cu sot decedat, doi copii, dintre care ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire al urmasilor mariamem mariamem Buna ziua. Am si eu o intrebare simpla: daca doi soti sunt proprietari ai unui imobil si unul dintre soti decedeaza, au si copiii dreptul la mostenire sau ... (vezi toată discuția)
Mostenire ginomihail ginomihail buna seara, va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema de mostenire. tatal decedat ,ramane sotia legitima (cu care raposatul a fost casatorit de 20 ... (vezi toată discuția)