avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe cardul de salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe cardul de salariu

Am o problema destul de mare si nu pot gasi solutia. Tatalui meu i s-a pus poprire pe cardul de salariu. A verificat la sucursala bancii unde s-a emis cardul dar nimeni nu a vrut sa-i ofere vreo informatie, i s-a spus ca ei nu pot vedea cine a pus poprirea si i-au spus sa se intereseze pe la Primarie sa vada daca nu cumva de acolo s-a pus. A verificat si la Primarie si i s-a spus ca nu figureaza nicaieri cu nicio datorie la stat. Cum as putea sa verific daca figureaza cu datorii la stat, gasesc pe vreun site? Mentionez ca nu are nici credite, ca atare nu figureaza nici pe Biroul de Credite. De asemenea, nu a primit nicio instiintare cum ca i se va popri contul, eu stiam ca erau obligati sa il instinteze. Si cum pot afla cine a facut poprirea? Daca ma puteti ajuta cu vreo informatie va raman recunoscatoare.
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 22:07, 28 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Solicitati bancii de la care s- a emis cardul( aceea este cea unde exista contul, cardul fiind numai un instrument rapid de acces la contul propriu) extrasul de cont cu intrarile si iesirile. De asemeni solicitati in mod expres confirmarea sau infirmarea unei popriri pe suma din cont . Aceasta notificare o trimiteti bancii emitente a cardului printr- o scrisoare recomandata cu confirmare de primire( pentru a avea dovada acestei expedieri). In cazul in care raspunsul este nesatisfacator sau intarzie sa soseasca peste 30 de zile, trimiteti o adresa Bancii Nationale( banca ce supravegheaza activitatea celorlalte banci) .
Cu stima !
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
Cel care ar fi trebuit sa va instiinteze era organul de executare . Dar instiintarea se face concomitent cu instituirea popririi, prin comunicarea catre tertul poprit a copiei certificate a titlului executoriu.Bancile de regula nu instiinteaza clientii despre astfel de masuri pentru ca acest lucru ar genera costuri foarte mari. Sant situatii in care intr-o institutie de credit se primesc cateva sute de popriri zilnic. Poate din extrasul de cont o sa descoperiti unde se vireaza sumele si in ce scop, eventual un numar de dosar de executare. Este posibil sa fi avut calitatea de girant si nu de imprumutat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu nina1974 nina1974 Buna ziua Am o poprire pe salariu si as vrea sa vand apartamentul, care este proprietatea mea, dobandit prin donatie. Cumparatorul imi vireaza banii prin ... (vezi toată discuția)
Mai trebuie instintare bryan bryan La executarea silita ,mai trebuie instintat debitorul? am trimis somatia +titlu executoriu confrm codului fiscal. art.9alin2lit d si art.145 , atr.141 eu ... (vezi toată discuția)
Plata facuta din cont bancar fara acceptul meu si fara decizie de executare silita bogdannuca bogdannuca banca a platit catre o primarie din contul meu curent in care pusesem bani pentru plata ratei de credit. Foarte probabil ca a fost o amenda veche, dar nu am ... (vezi toată discuția)