avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legea 10/2001
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legea 10/2001

Ma numesc Mihail-Vasile CHIOREAN, am un dosar depus la Primaria Capitalei pentru recuperararea unui teren pe Str. Donizzetti nr. 9 si nu mi se rspunde. Mentionez ca titlul de proprietatea (certificatul de mostenitor) este depus, defapt mi s-a spus ca dosarul este compet. Ce ma sfatuiti sa fac ?
Cel mai recent răspuns: bogdan doru , utilizator 21:30, 22 Noiembrie 2006
Potrivit art.1 alin.1 din Legea nr.544/2004 , "Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim şi repararea pagubei ce i-a fost cauzată".
Art.11 din aceeasi lege dispune ca :
(1) Cererile prin care se solicită anularea unui act administrativ individual sau recunoaşterea dreptului pretins şi repararea pagubei cauzate se pot introduce în termen de 6 luni de la:
a) data primirii răspunsului la plângerea prealabilă sau, după caz, data comunicării refuzului, considerat nejustificat, de soluţionare a cererii;
b) data expirării termenului legal de soluţionare a cererii, fără a depăşi termenul prevăzut la alin. (2);
c) data încheierii procesului-verbal de finalizare a procedurii concilierii, în cazul contractelor administrative.
(2) Pentru motive temeinice, în cazul actului administrativ unilateral, cererea poate fi introdusă şi peste termenul prevăzut la alin. (1), dar nu mai târziu de un an de la data emiterii actului.
Apreciez ca actiunea in instanta are ca obiect obligatia de a face si se judeca pe drept comun. Nu este incidenta procedura speciala a contenciosului administrativ. De altfel, nici nu cred ca petentul ar mai fi in termen pentru o astfel de procedura.
Incerc sa povestesc pe scurt.
Parintii mei nu au depus cerere de revendicare in termenul stabilit de legea 10 / 2001 (247 / 2005) pentru un teren de 1200 m.p . In schimb unchiul a depus dar numai pe numele lui. Cum pot parintii intra in posesie a jumatate din teren?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare raspuns anaf termen depasit. CristianBT CristianBT Am depus o cerere de restituIre a taxei auto la ANAF si nu am primit nici un raspuns. Cererea a fost depusa in data de 24.10.2013. Ce pot face si cum pot ... (vezi toată discuția)
Sesizare la primarie fara raspuns iuliy iuliy Buna ziua. As dori sa aflu ce trebuie sa fac daca in urma unei sesizari depuse la primarie nu mi sa dat un raspuns. Mentionez ca a trecut 2 luni de la ... (vezi toată discuția)
Lipsa de raspuns la cerere scrisa muresanflaviu muresanflaviu Va scriu cu rugamintea de a ma sfatui ce sa fac. Sunt medic chirurg, salariat al unei institutii sanitare. Pe data de 22.08.2013, impreuna cu alti 4 colegi, am ... (vezi toată discuția)