avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Perete spart pentru repararea tevii comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Perete spart pentru repararea tevii comune

Buna ziua
Daca intr-un bloc se sparge o teava comuna si instalatorul (mai mult sau mai putin competent) adus de administrator sparge peretele de la baie/bucatarie (indiferent daca se dovedeste ulterior ca era sau nu era necesar), in sarcina cui ramane repararea peretelui: a administratiei sau a ta, proprietar, ramai cu gaura in perete si te descurci cum poti sa o repari?
Va multumesc anticipat pentru raspuns si va doresc sa nu aveti gauri in pereti.
Cristina
Cel mai recent răspuns: CristinaCIC , utilizator 14:37, 14 Iunie 2019
Buna ziua,
ART. 31 din legea 196/2018
(1) Cu un preaviz motivat scris de 5 zile emis de comitetul executiv al asociatiei de proprietari, proprietarul este obligat sa permita accesul presedintelui sau al unui membru al comitetului executiv, administratorului si al unei persoane calificate in realizarea lucrarilor de constructii/reparatii, dupa caz, in proprietatea sa individuala, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectiva proprietate individuala. Fac exceptie cazurile de urgenta cand termenul pentru preaviz este de 24 de ore.
(2) In cazul in care proprietarul nu permite accesul in proprietatea sa, in conformitate cu prevederile alin. (1), acesta raspunde civil si penal, dupa caz, pentru toate prejudiciile create proprietarilor afectati, in conditiile legii.
(3) Proprietarii din condominiu care sufera un prejudiciu ca urmare a executarii lucrarilor prevazute la alin. (1) sunt despagubiti de catre asociatia de proprietari, din fondul de reparatii.
(4) In cazul in care prejudiciul este cauzat de catre executantul lucrarilor de interventie, persoana fizica/juridica, despagubirea va fi recuperata de la acesta, in conditiile legii.
(5) Lucrarile de interventie la elementele componente ale proprietatii comune, efectuate in baza alin. (1), se executa in conditii stabilite de comun acord si consemnate printr-un acord semnat de catre proprietar si asociatia de proprietari.
(6) In situatia in care, pe parcursul executarii lucrarilor de interventie in baza prevederilor alin. (1), se afecteaza in orice mod proprietatea individuala, cheltuielile necesare pentru aducerea la starea tehnica initiala a acestora se suporta in conditiile alin. (3) si/sau (4), dupa caz.
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2019
Ionut.ion, utilizator
Conform art. 31 din legea 196/2018 toate despagubirile se suporta de catre asociatie, sau, de catre executantul lucrarii, depinde ce fel de contract are asociatia cu acea persoana sau reprezentant al unei firme.
Legiuitorul a fost evaziv in aceasta directie
Asociatia de proprietari se infiinteaza cu scopul administrarii partii comune instalatii si constructii condominiu
In astfel de cazuri,instalatorul vine sparge peretele eventual remediaza defectiunea,inchide gaura dar nu executa si finisajul care a existat anterior interventiei
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2019
ynocentta, utilizator
Multumesc mult tuturor pentru raspunsuri.
Cristina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie teva comuna bloc si am ramas cu peretele darimat la baie marinicafarafrica marinicafarafrica Buna ziua Un var a fost nevoit sa permita reparatia tevii comune prin baia lui numai ca a ramas cu paguba! I au darimat o portiune din perete cu faianta au ... (vezi toată discuția)
Înlocuire țeava MART ALINA MART ALINA Înlocuire țeava Buna ziua_Locuiesc la etaj. 1 și Vecinul de la parter mi a comunicat ca are pete pe peretele de la hol și Bucătărie.Aceeași situație ... (vezi toată discuția)
Buna seara, ma confrunt cu o situatie aparent fara iesire. de ... ngg ngg Buna seara, Ma confrunt cu o situatie aparent fara iesire. De 2 saptamani avem inundatie in garsoniera aflata la parter de bloc cu 10 etaje la nivelul unei ... (vezi toată discuția)