avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort sot strain
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort sot strain

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoare problema. Sotul meu, cetatean american refuza sa semneze plicul cu hotararea de divort trimisa de instanta. Mentionez a el este in tara lui de la inceperea procedurii de divort. Instanta spune ca hotararea nu poate fi definitiva atat timp cat el nu semneaza, pur si simplu refusa plicul...plicul ii este lasat la cutia postala dar nu exista semnatura. Puteti sa imi spuneti ce pot face in aceasta situatie? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:00, 14 Iunie 2019
Procesul a avut loc în România sau în SUA?
Divortul a avut loc in Romania, exista o hotarare care I-a fost si lui comunicata prin minister dar refuza se o primeasca iar instant a hotarat sa o retransmita pe motiv ca nu poate fi definitive daca nu exista semnatura lui de primire. Pe de alta parte, sotul mi-a spus clar ca nu va semna nimic...
Multumesc

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Procesul a avut loc în România sau în SUA?

Probabil ca veti rezolva.
Dacă nu veti rezolva ar fi bine sa meargă un avocat la dosar ca sa vada exact care ar fi problema.
O rezolvare trebuie sa existe doar ca lucrurile pot fi complicate și sa nu va puteti descurca singura.
Hotărâre? Nu cumva citație?
Instanța are nevoie să aibă dovada îndeplinirii procedurii de citare pentru a proceda la judecarea cauzei!
Contractați servicii avocațiale pentru a vă edifica și a găsi soluții!
Dacă este citatie si nu hotărâre este complicată treaba.Fara abilitățile unui avocat nu cred ca se va putea descurca.
Si eu m-am gandit asa dar totusi pare ca stie ce zice.
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Citarea prin poștă: partea citată trebuie să semneze de primire? tiberiussly tiberiussly Doresc să știu dacă citarea unei părți prin poștă presupune ca acea parte să semneze de primire poștașului. (vezi toată discuția)
Divort si custodie in sua. cum le pot inregistra in romania? Bianca1102 Bianca1102 Buna ziua! Am si eu cateva intrebari legate de divort si custodie. Cum pot inregistra divortul pronuntat in sua In romania? avem si un copil minor si ... (vezi toată discuția)
Procedura de comunicare conform noului cod de procedura civila popescumarin popescumarin procedura d e comunicare este legal indeplinita daca nici o persoana nu a fost gasita la domiciliu iar postasul a depus plicul la cutia postală? Cf. art 163 ... (vezi toată discuția)