avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto

Buna ziua, Cum poate fi recuperata taxa auto? multumesc
Cel mai recent răspuns: HIH , utilizator 20:59, 9 Decembrie 2019
Bună ziua,

Acțiune in instanta, in interiorul termenului de prescriptie.
Buna ziua,
Va referiti la faptul ca potrivit Art. 219. - Dreptul contribuabilului/plătitorului de a cere restituirea creanțelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naștere dreptul la restituire?
Oare acest termen de perscriptie, de 5 ani, nu a fost suspendat pe perioada cat a fost deschisa procedura depunerii cererii pe cale administrativa?
in concret, daca taxa auto a fost platita in 2013 si daca aplicarea legii speciale ar suspenda aplicare legii generale, ar insemna ca inca sunt in termen pentru o actiuniune in justitie avand ca scop recuperarea taxei.
Este posibila aceasta situatie?


Sebastian Murariu a scris:

Bună ziua,

Acțiune in instanta, in interiorul termenului de prescriptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie drept restituire taxa auto HIH HIH Buna ziua, Potrivit Art. 219. - Dreptul contribuabilului/plătitorului de a cere restituirea creanțelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto J.J. J.J. Stiu ca subiectul e fierbinte si poate sunteti satui de el. Din motive personale nu am reusit sa depun la ANAF cererea de restituire a timbrului de mediu. ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto AlicAmadeus AlicAmadeus Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. Am auzit de la un prieten ca este posibil sa recuperez tax[quot]a auto care a fost ... (vezi toată discuția)