avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa auto

Stiu ca subiectul e fierbinte si poate sunteti satui de el.
Din motive personale nu am reusit sa depun la ANAF cererea de restituire a timbrului de mediu.
As vrea sa stiu daca mai este posibil/daca mi se admite dosarul daca merg pe cale jurudica.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: HIH , utilizator 20:50, 9 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
in ce an ati platit taxa?
dacă inainte de 2014, este prescris dreptul de a cere restituirea.
daca ati platit dupa 2014 - desi eu nu impartasesc aceasta solutie juridica- instantele vor respinge cererea ca inadmisibila.
insa au fost aici si voci care au sustinut contrariul, astfel incat Dvs. stiti daca vreti sa riscati costurile unui proces.
Chiar dvs. voiam sa va scriu, dar am zis sa pun intrebare pe forum mai intai. Luna viitoare se vor implini 5 ani care duc la prescriere. Asta voiam sa stiu, daca mai are rost sa incerc calea procesului sau nu. Este vorba de 3500 lei .
Multumesc pt raspuns!
dreptul de a cere restituirea se prescrie in 5 ani de la 1 iulie a anului urmator platii.
cu toate acestea, anumite opinii susutin ca s-a prescris odata cu 30.08.2018, cand s-a implinit termenul limita prevazut de OG 52/2017.
eu nu sunt de acord cu aceasta opinie deoarece gasesc ca retinerea argumentului duce la o intrerupere artificiala a termenului general de prescriptie (cei 5 ani).
o alta exceptie invocata este si cea a inadmisibilitatii actiunii in instanta, motivat de aceeasi procedura prevazuta de OG 52/2018.
nici cu asta nu sunt de acord, deoarece procedura respectiva a limitat dobanzile si a creat discriminare fata de cei care au fost corect despagubiti.
si argumente ar mai fi.
mi-e greu, insa, sa va raspund despre oportunitatea unui proces, cata vreme nu eu judec.
Buna ziua,
Va referiti la faptul ca potrivit Art. 219. - Dreptul contribuabilului/plătitorului de a cere restituirea creanțelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naștere dreptul la restituire?
Oare acest termen de perscriptie, de 5 ani, nu a fost suspendat pe perioada cat a fost deschisa procedura depunerii cererii pe cale administrativa?
in contrect, daca taxa auto a fost platita in 2013 si daca aplicarea legii speciale ar suspenda aplicare legii generale, ar insemna ca inca sunt in termen pentru o actiuniune in justitie avand ca scop recuperarea taxei.
Ar putea fi corect acest rationament?

Geanina DRIAN a scris:

in ce an ati platit taxa?
dacă inainte de 2014, este prescris dreptul de a cere restituirea.
daca ati platit dupa 2014 - desi eu nu impartasesc aceasta solutie juridica- instantele vor respinge cererea ca inadmisibila.
insa au fost aici si voci care au sustinut contrariul, astfel incat Dvs. stiti daca vreti sa riscati costurile unui proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie drept restituire taxa auto HIH HIH Buna ziua, Potrivit Art. 219. - Dreptul contribuabilului/plătitorului de a cere restituirea creanțelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de ... (vezi toată discuția)
Taxa auto ioana_m_s ioana_m_s Buna ziua, Cum poate fi recuperata taxa auto? multumesc (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto Florentina0304 Florentina0304 buna seara, am achitat 2 taxe auto pt 2 masini in 2007. am facut o cerere de restituire la finante in decembrie 2011 a carei raspuns nu a ajuns la mine asa ca ... (vezi toată discuția)