avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate scoate din spațiu nora, care nu are drepturi ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate scoate din spațiu nora, care nu are drepturi legale asupra apartamentului?

Buna ziua,
Intru direct in subiect: verisoara mea, in varsta de 64 de ani, a luat in spatiu, in urma cu 5 ani, pe nora, dupa casatoria cu fiul ei. Pe langa baiat, verisoara mai are si o fata, casatorita si la casa ei.
De aprox. un an jumatate, baiatul cu nora au plecat in Anglia la munca. Intre timp, sotul verisoarei a decedat, iar verisoara a facut succesiunea, in mod legal, partile atribuite copiilor fiind egale, de cate 3/8 din partea sotului defunct.
Acum, cauza pentru care verisoara doreste sa scoata nora din spatiu, este ca, de la bun inceput, comportamentul si atitudinea ei nu au fost amabile si prietenoase. A fost acceptata pentru baiat, dar, se pare ca lucrurile, in loc sa se imbunatateasca, au degenerat. Mai amintesc, pentru a completa "tabloul", ca nora are varsta de 52 de ani, cu 10 ani peste cea a baiatului, care are 42 ani, si este si bunica, dupa prima casatorie, baiatul fiind la prima casatorie. Sigur ca nu ar fi fost un impediment, daca ar fi fost OM, dar, se pare ca nu. Ea ridica pretentii si are o atitudine ostila fata de cei care au primit-o in casa lor.
Acesta este si unul dintre multele motive, pentru care sotul verisoarei s-a imbolnavit, adica stresul permanent.
In momentul de fata, verisoara este singura in apartament, baiatul si nora fiind plecati, dupa cum am spus, dar tensiunea persista, dupa succesiune, baiatul si nora cred ca s-au facut manipulari si ca el a fost defaforizat... in fine, tot felul de idei din capul unor oameni neinformati, ci doar influentati ... o multime de certuri, acum de la distanta si chiar interventii telefonice din partea mamei norei, cu mult tupeu, de "tragere la raspundere" a verisoarei (Cum de isi permite verisoara sa vrea s-o dea afara din casa pe fata ei?) .... Specific, inca o data, verisoara doreste s-o scoata din spatiu doar pe nora.
In concluzie, baiatul si nora nu vor sa ia hotarari majore, de aplanare si de desprindere de verisoara, cum ar fi si normal. Evident ca acea parte a baiatului este "batuta-n cuie" si nimeni nu vrea sa i-o ia (nici nu se poate), dar trebuie actionat intr-un fel pentru a se pune capat acestor divergente, iar "tinerii" sa fie responsabilizati. Inchei, punand 2 intrebari: Poate fi scoasa nora din spatiu? si "Daca da, cum trebuie procedat? ... Multumesc si scuzati lungimea expunerii!
Ultima modificare: Duminică, 16 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: aurelia2 , utilizator 01:04, 15 Iunie 2019
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e4 o actiune care sa ajute.. oricum ei nu stau in acea casa, deci o actiune in evacuare e inutila..
daca ar vrea sa vina in casa, verisoara poate sa nu ii lase sa intre si poate cere evacuarea amandurora pt ca are si drept de abitatie viager, insa baiatul poate cere oricand partajul si astfel sa fie obligata veriosara sa vanda sau sa ii dea sulta daca isi permite.
Multumesc frumos!
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iunie 2019
aurelia2, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire mihaela.cosman mihaela.cosman Am o verișoară primară dupa tata ( mama ei si tata au fost frati) care a decedat acum 2 ani. Părinții ei ai murit acum 20 de ani si tsts acum 6 ani Ea ... (vezi toată discuția)
Drepturile la divort andrey-mihaiescu andrey-mihaiescu Buna ziua! Am in familie urmatoarea situatie: propietarul unei locuinte are un baiat adoptat (nu are copii naturali) acesta la randul lui este casatorit si ... (vezi toată discuția)
Succesiune Bogdănești Bogdănești Bună ziua! Bunica mea a avut doi copii:mama care mai trăiește și un frate mort în 1995. Nevasta acestuia a murit și ea rămânâdu-le trei copii pe care ... (vezi toată discuția)