Puteti sa imi spuneti cum se calculeaza indemnizatia de crestere a copilului? Din media veniturilor brute sau nete? De exemplu la un salariu net de 2235 lei sau brut de 3187 lei , fix in ultimele 12 luni care este indemnizatia acordata?
1.in calcul se iau zilele lucrate, nu lunile lucrate (total zile lucrate intr-o luna)
2.chiar daca suma este fixa timp de 12 luni(formate din numar de zile lucratoare)la ea se mai pot adauga sau scadea prime, respectiv deduceri.
3. chiar daca folositi suma salariului brut, la finalul calculului se retin taxele aferente CAS si CASS
4. pentru a va calcula exact indemnizatia care urmeaza sa o luati, trebuie sa folositi formula/baza de calcul a serviciului de indemnizatii, altfel nu obtineti rezultatul corect...;)
Din media salariilor nete pe ultimele 12 luni se calculeaza indemnizatia pentru CIC ...
De exemplu, daca media salariilor nete este 2235 lei atunci procentul de 85% se aplica acestei valori, rezultand 1900 lei ceea ce reprezinta cuantumul indemnizatiei pentru cic.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Calcul cm
Vali26
Cum se calculeaza CAS ptr sarcina lauzie cod 08 .
Va rog exemplu ptr. luna februarie , 28 zile CM, 20 de zile lucratoare in luna, salariul brut 1900.
Ce ... (vezi toată discuția)
Prenatal
Elllena96
Soțul meu are salariul brut 1900 de lei și as dori sa știu cam cât ar veni indemnizația de creștere copil atunci când va întra în prenatal. Mulțumesc (vezi toată discuția)