avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie copil nascut in uk
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie copil nascut in uk

Buna ziua. Ne intoarcem in romania dar copilul sa nascut in uk. Am lucrat in Romania pana in data de 01.mai 2017,iar in uk mam angajat in 15 iulie 2017, lucrand pana la nasterea copilului in data de 31 ianuarie 2019. Intrebarea a fii ,ca daca avem dreptul la indemnizatie lunara pentru cresterea copilului timp de 2 ani??
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iunie 2019
Imola Stoisin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:42, 16 Iunie 2019
din pacate nu aveti dreptul la indemnizatie pt. crestere copil in romania .

Avantajos ar fi din pct de vedere material si al viitorului copilului sa ramaneti in Uk, acolo veti beneficia cu adevarat de alocatii consistente pentru cresterea copilului.
Ultima modificare: Duminică, 16 Iunie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
O persoană care a realizat în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, au realizat timp de cel puțin 12 luni , activități profesionale în alte state membre ale Uniunii Europene (UE), Spațiului Economic European (SEE) sau Elveția nu poate beneficia de indemnizație pentru creșterea copilului în România.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu postnatal Andreea Veres Andreea Veres Am nascut in Anglia gemeni,sunt si studenta si am hotarat ca sotul sa se intoarca in tara cu copii. Intrebarea este: poate el aplica pentru concediu postnatal ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as vrea sa stiu daca primesc indemnizatia de crestere ... Gabriel V. Gabriel V. Buna ziua, As vrea sa stiu daca primesc indemnizatia de crestere a copilului daca am lucrat in Anglia din octombrie 2019 (inca UK era in UE) si pana in ... (vezi toată discuția)
În ultimii 2 ani dacă am lucrat și in străinătate se i a ... PavBianca123 PavBianca123 În ultimii 2 ani dacă am lucrat și in străinătate se i a în calcul pentru indemnizație creștere copil? Și dacă da, ce dovezi sunt necesare? ... (vezi toată discuția)