avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... autorizatie de construire
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

autorizatie de construire

Buna ziua . Am citit pe avocatnet.ro despre modificarea valabilitatii aurizatiei de construire.Am o problema si concret nu am un raspuns,daca ma poate ajuta cineva. Sunt posesorul unei autorizatii de construire eliberata in 02.12.2015. ,valabila trei ani. In decembrie 2018 nu am reusit sa merg acasa sa cer prelungirea valabilitatii. Casa e ridicata la rosu si cu acoperis. Anul acesta sper sa termin la interior, anul viitor sa montez geamurile si izolamentul esterior. In iulie sper sa ajung in concediu ,ma prezint la primarie si voi plati 30% di taxa de autorizare ca penalitate. Din acel moment : 1. cer comisia sa vina sa faca receptia ; 2. cer prelungirea valabilitatii autorizatiei ; 3. cer o noua autorizare ,prezentand inca o data toate documentele . Cordiali saluti
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocatura Amza , Avocat 21:58, 17 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
NU puteti cere decat emiterea unei noi autorizatii .
Conform legii 50/1991( republicata) art 7:
(5)Autoritatea emitentă a autorizaţiei de construire stabileşte o perioadă de valabilitate de cel mult 12 luni de la data emiterii, interval în care solicitantul este obligat să înceapă lucrările. În această situaţie, valabilitatea autorizaţiei se extinde pe toată durata de execuţie a lucrărilor prevăzute prin autorizaţie, în conformitate cu proiectul tehnic.

(6)Neînceperea lucrărilor ori nefinalizarea acestora în termenele stabilite conduce la pierderea valabilităţii autorizaţiei, fiind necesară emiterea unei noi autorizaţii de construire. În situaţia în care caracteristicile nu se schimbă faţă de autorizaţia iniţială, se va putea emite o nouă autorizaţie de construire, fără a fi necesar un nou certificat de urbanism.

(7)Prin excepţie de la prevederile alin. (6), în cazul justificat în care lucrările de construcţii nu pot fi începute ori nu pot fi executate integral la termenul stabilit, investitorul poate solicita autorităţii emitente prelungirea valabilităţii autorizaţiei cu cel puţin 15 zile înaintea expirării acesteia. Prelungirea valabilităţii autorizaţiei se poate acorda o singură dată şi pentru o perioadă nu mai mare de 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este termenul la care poti ridica o autorizatie de constructie? flmanciu flmanciu In luna februarie a acestui an (2010) am depus dosarele cu toate formalitatile necesare, in vederea obtinerii unei autorizatii de constructie. De asemenea am ... (vezi toată discuția)
Constructie casa danabode danabode am o autorizatie de casa obtinuta in noiembrie 2011,as vrea sa stiu ce se intampla daca nu INCEP sa construiesc intr-un an de zile de la primirea autorizariei. ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie giagi giagi Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti ce anume trebuie sa fac. In septembrie expira autorizatia de constructie(a mai fost prelungita o data). Tin sa mentionez : ... (vezi toată discuția)