avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire/succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire/succesiune

o situatie mai complicata , un tata a dat unuia din fii drept de uzufruct viager asupra apartamentului. Intre timp, tatal a decedat iar sotia si celalalt fiu nu stiu daca au drept la mostenirea apartamentului, deoarece ei nu sunt de acord cu uzufructul si a fost facut fara acordul lor,
ce se poate face? multumim pt raspunsul dvs, cu respect
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 18:41, 16 Iunie 2019
Buna ziua,
Cu ce act a fost ,,dat” acel drept?
Daca este act notarial este vorba de instrainare cu uzufruct si deci acel fiu este proprietar.
Daca apartamentul este achizitionat inainte de casatorie de tata atunci mama si celalat fiu nu au niciun drept.
Daca apartamentul este achizitionat in timpul casatoriei atunci mama are un drept la cota parte a ei.
Chestia cu acordul celor doi pentru incheierea actului de instrainare nu are relevanta daca era bun propriu al sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie, contract vz-cumparare,alt act?? ContSters60155 ContSters60155 Buna seara! am si eu o nelamurire. tatal meu este recasatorit si doreste sa-mi lase un apartament. ce act ar trebui sa inchei pt a nu putea fi atacat ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare marinica71 marinica71 tatal meu are un apartament achizitionat din prima casatorie .la acest apartament mostenitori suntem eu fratele meu si tatal meu.tatal meu imi poate vinde ... (vezi toată discuția)
Mostenire astridamel astridamel tata decedat, proprietar de casa ,a facut unuia din copii un act de uzufruct asupra apartamentului in care locuia , pt a fi ingrijit. El a avut insa sotie ... (vezi toată discuția)