avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme proprietar apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme proprietar apartament

Am un contract de inchiriere pentru un apartament realizat de catre o agentie. Cand am luat apartamentul ni s-a spus ca nu se va inregistra la ANAF pt ca daca il vrem inregistrat chiria este mai mare. Contractul este semnat de reprezentantul de la angentie, nu de proprietar: nu stiu daca exista o imputernicire legala, insa noua nu ni s-a dat o copie dupa ea.

Acum, de ce spun acest lucru. Am facut niste investitii in apartamentul proprietarului la niste bunuri pe care nu le putem lua cu noi. Initial ne-am gandit ca vom locui aici mai mult, dar va trebui sa ne mutam. Sunt mai mult decat convinsa ca nu vom primi banii inapoi pe ele. Am platit garantie, insa avand in vedere ca nu ne vom recupera banii pe investitii, ne gandeam sa lasam restante la intretinere in valoare de garantie + o parte din investitia pe care am facut-o. Mai adaug si ca atunci cand s-au stricat lucruri prin casa (masina de spalat, freonul s-a terminat la ac, scurgerea am gasit-o infundata cand am venit) tot noi le-am platit pt ca proprietarul aspus ca s-au stricat cat am fost noi acolo.

Vreau sa intreb daca, avand in vedere ca contractul nu este inregistrat la ANAF, nu este semnat de proprietar si nici nu am primit vreo hartie cum ca reprezentantul este imputernicit legal, putem fi trasi la raspundere cu ceva pentru restantele la intretinere?

Imi este aiurea sa plec fara sa recuperez niciun ban dupa ce am facut investitii de 13 milioane in infrastructura casei si am reparat si totul pe banii nostri. Singura solutie pt a recupera macar 1/2 din ei si nici atat este sa las restantele la intretinere.

Alte discuții în legătură

Neplata intretinerii de catre chirias alinu alinu Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta, va rog. Am stat cu chirie intr-un apartament cu 3 camere impreuna cu alti 2 prieteni aproximativ 3 ani. ... (vezi toată discuția)
Refuz returnare garantie adela88 adela88 Acum un an m-am mutat intr-o casa pentru care am platit garantie 500Eur. Casa desi era intr-o zona buna avea zugraveala veche (din aceea cu tepi model anii ... (vezi toată discuția)
Probleme proprietar chirie alex.david alex.david Am o problema, care as vrea sa o rezolv pe cale amiabila dar daca nu este posibil vreau sa fiu informat despre ce se poate face pe cale legala. La data de ... (vezi toată discuția)