avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi de muncă în Turcia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi de muncă în Turcia

Bună ziua. Sint posesor al unei vize de lucru si al unui permis de lucru în Turcia, sint înregistrat la ministerul muncii din Turcia. Sint angajatul unei companii turcești, legal. Am un contract de muncă, fara de care ambasada Turciei din Bucuresti nu.mi acorda viză de lucru. Chiar dacă scrie clar in contract, plata salariului in fiecare ultimă zi din lună, eu nu l.am mai primit de trei luni. Nefiindu.mi plătite nici alte venituri ce au rezultat din activitatea mea, si ma refer la diurnele zilnice, specificate in contract. Cum pot recupera aceste venituri? O pot face doar din România, fără să fie necesară vreo deplasare in Turcia?
Vă mulțumesc, Dumitru Bencea
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:27, 18 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va puteti adresa, pentru ajutor, misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României din Turcia.

Legea 156/2000
art.15
În cazurile în care misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României sunt sesizate de către cetățenii români angajați în străinătate cu privire la încălcarea legislației aplicabile în materie de dreptul muncii și a clauzelor contractului individual de muncă, acestea transmit sesizările respective autorităților locale competente ale statului pe teritoriul căruia își desfășoară activitatea angajatorul.
Ultima modificare: Marți, 18 Iunie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de munca in turcia popanaid popanaid Buna ziua, societatea X din Romania are incheiat un contract de prestari servicii in domeniul constructiilor cu societatea Y din Germania. Santierul pe care ... (vezi toată discuția)
Casatorie in turcia cu o filipineza Serenity12 Serenity12 Buna ziua . Va rog sa ma ajutati si pe mine legat de o problema : am incercat recent fara succes sa ma casatoresc cu o tanara filipineza in Filipine . Asta ... (vezi toată discuția)
Definitie consulat onorific Anda Mateiu Anda Mateiu Buna ziua! va rog daca ma puteti lamuri care este definitia consulatului onororific si care este diferenta de consulat. Ma intereseaza practic daca ... (vezi toată discuția)