avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Sotul a decedat acum 5 ani. Sunt 2 copii majori si sotia ramasa vaduva. Aceasta doreste sa faca succesiunea dupa sot dar unul din copii refuza sa participe la aceasta. Ce solutii ar fi pentru ca succesiunea sa se faca avand in vedere ca vaduva are frumoasa varsta de 70 ani.

Trebuie sesizată instanța si se va rezolva.
Doar ca va dura ceva timp.
Scuzati, dar ea ce interes are sa faca asta ?Care e scopul ?
Se poate sa ajute la lamurirea situatiei dupa decesul sotiei.
Unul din copii va lua mai mult decat celalalt sau tot in functie de situatie.
Daca celalalt copil va avea pretentii procesul va deveni unul complicat.
multumesc pentru raspunsuri.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Se poate sa ajute la lamurirea situatiei dupa decesul sotiei.
Unul din copii va lua mai mult decat celalalt sau tot in functie de situatie.
Daca celalalt copil va avea pretentii procesul va deveni unul complicat.

De ce ? dupa decesul sotiei, copiii ar imparti egal.. Poate tocmai asta e problema.. de ce nu ar lua de pe acum un copil si partea mamei ? Altfel, vaduva nu ar avea niciun interes, decat daca vrea sa vanda.

Alte discuții în legătură

Partaj buna ziua,am o întrebare ,mama mea sa recăsătorit și ... Florinpp Florinpp Partaj Buna ziua,am o întrebare ,mama mea sa recăsătorit și vrea să facă un partaj cu actualul soț sa ii de-a lui partea ei de bunuri fara să ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune grigore iuliana grigore iuliana Am o mare rugaminte la d-voastra , mama mea a fost recasatorita cu o persoana care avea dintr-o casatorie anterioara un copil infiat cu drepturi depline , dar ... (vezi toată discuția)
Partaj sau succesiune? DanaPuiu2006 DanaPuiu2006 Buna ziua. Trebuie sa va explic intai situatia: un prieten se afla in proces de divort, partaj si tutela copilului.Sotia decedeaza inainte de pronuntare. Ce ... (vezi toată discuția)