avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum pot obține cartea tehnica?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum pot obține cartea tehnica?

Buna seara,
Apartament in bloc nou, terminat acum 8 luni.
In urma anumitor nereguli, am solicitat constructorului cartea tehnica a imobilului. Acesta spune ca nu are așa ceva. Cum pot proceda pentru a o obține, dacă acesta refuza sa ne-o pună la dispoziție ?
Am constatat ca doi pereți exteriori plus o parte din tavan (etaj5 din 6) sunt din rigips. Din acest motiv avem infiltrații și ploua in casa.
De aceea voiam sa vedem dacă s-a respectat proiectul.
In plus, parcările sunt proiectate câte doua, dar încape o singura mașina.

Mulțumesc anticipat pentru răspunsurile Dvs !
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 18:09, 2 August 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adresați o cerere scrisa prin avocat.
Dacă nu va raspund sau nu va dau ceea ce trebuie ii dati in judecata.
EcogreenMetal a scris:
Buna seara,
Apartament în bloc nou, terminat acum 8 luni.
În urma anumitor nereguli, am solicitat constructorului cartea tehnică a imobilului. Acesta spune ca nu are așa ceva. Cum pot proceda pentru a o obține, dacă acesta refuză să ne-o pună la dispoziție ?
Am constatat că doi pereți exteriori plus o parte din tavan (etaj 5 din 6) sunt din rigips. Din acest motiv avem infiltrații și plouă în casă.
De aceea voiam să vedem dacă s-a respectat proiectul.
În plus, parcările sunt proiectate câte două, dar încape o singură mașină.

Art. 57. - Preşedintele Asociaţiei de Proprietari are următoarele atribuţii:
a) în baza mandatului acordat de Adunarea Generală reprezintă Asociaţia de Proprietari în relaţiile cu terţii, inclusiv în acţiunile în Instanţă;
i) întocmește și actualizează Cartea de Imobil, conform cu legislația în vigoare;
j) păstrează și asigură completarea la zi a Cărții Tehnice a construcției, precum și a celorlalte documente privitoare la activitatea Asociației de Proprietari ...
Puteti obtine cartea tehnica a constructiei realizand demersuri personal la serviciul urbanism din primaria teritoriala care detine intreaga documentatie in baza careia a fost edificata constructia
Cum se schimba situația dacă se constata ca Recepția finala nu a fost semnată ?
Teoretic nu este posibil sa nu fie semnata receptia finala a constructiei, pentru ca un imobil fara receptie nu se poate vinde la notar, se poate face doar o promisiune de vanzare-cumparare la pretul stabilit, in extrasul cf nu ar fii decat un teren gol. Doar in urma receptiei imobilului se poate scoate extras cf.

Alte discuții în legătură

Amenajarea podului unei mansarde matei_stoica matei_stoica Buna ziua, Am un apartament situat la etajul 4 din 4, iar in cartea funciara a imobilului apartamentul este incadrat defapt ca si mansarda (tavanul fiind de ... (vezi toată discuția)
Cartea tehnica a blocului buna seara, in urma cu 2 ani un bloc ... Maria-BiancaT Maria-BiancaT Cartea tehnica a blocului Buna seara, in urma cu 2 ani un bloc din cadrul unui ansamblu rezidential a fost dar in folosinta fara predarea cartii tehnice. De ... (vezi toată discuția)
Acte apartament liviu_navacioiu liviu_navacioiu Buna ziua, Dupa ce se cumpara un apartament (nou) ce acte ar trebui sa primeasca cumparatorul de la vanzator? Mentionez ca tranzactia se face cu ajutorul ... (vezi toată discuția)