avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte apartament

Buna ziua,

Dupa ce se cumpara un apartament (nou) ce acte ar trebui sa primeasca cumparatorul de la vanzator? Mentionez ca tranzactia se face cu ajutorul unui credit imobiliar.
Scoatem din discutie contractul de C-V facut la notar.

Eu vreau sa stiu chestii de genul: copie dosar cadastral, copie dosar tehnic al constructiei (ca doar e nou), etc....

Multumesc anticipat pentru timpul acordat.

Cele bune,
Liviu
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 08:32, 8 Iunie 2010
Vi se poate inmana extras CF
Cartea tehnica a imobilului ,legal se afla in detinerea presedintelui asociatiei de proprietari
Fiind un bloc nou si de doar 12 ap nu a fost cazul unei asociatii.
Multumesc pt raspuns.

Liviu
Trebuie sa va dea copii ale tuturor transferurilor anterioare ale dreptului de proprietate, plus documente jusitificative chiar dinaintea constructiei, daca e cazul. In situatia fericita, primiti dovezi ale dreptului de proprietate pe teren (cat mai in urma posibil), autorizatia de construire cu documentele corespunzatoare, documentatia cadastrala intocmita pentru apartamentare (aferent apartamentului cumparat), procesul verbal de receptie finala, intabularea initiala, plus contractele aferente transferurilor anterioare ale proprietatii asupra apartamentului, daca e cazul. Cu cat mai multe documente aveti, cu atat stiti mai sigur ce cumparati.

Ar fi indicat sa discutati din timp si cu notarul indicat de banca, pentru ca de regula banca cere o analiza asupra dreptului de proprietate si atunci si notarul va cere de la vanzator anumite acte. Nu toate cele de mai sus, dar macar o parte.

PS: extrasul de carte funciara il puteti obtine singur, si chiar e indicat - ca sa nu aveti surprize cu inscrieri noi. Certificatul fiscal si adeverinta de la asociatie trebuie obtinute cat mai aproape de momentul semnarii, dar nu strica sa aveti unele si in timpul cat faceti analiza.
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2010
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere antecontract apartament alinaaline alinaaline Buna ziua.Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pt un apartament nou cu o firma in anul 2008(de fapt o mansarda) pe care l-am achitat ... (vezi toată discuția)
Pv receptie apartament dever dever Zilele acestea vreau sa cumpar un apartament de la o persoana, care l-a cumparat in anul 2002 de la primul proprietar (1977). Am inteles ca PV receptie este ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)