avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii cauzate de spargere canalizare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii cauzate de spargere canalizare

Locuiesc la parter intr-un bloc nou, o scara, exista asoc. de proprietari. Prin apart. meu trec 3 tevi de canalizare de care se foloseste cam 1/3 din bloc. Una din tevile astea s-a infundat si spart din cauza mizeriilor aruncate de cei de sus(sunt 3 sau 4 ap din 14 care puteau face asta). Ca urmare a spargerii conductei, apartamentul meu a fost afectat semnificativ.
Intrebari:
1) daca se poate dovedi ca doar 1/3 din proprietari puteau sa cauzeze avaria (doar ei aveau acces la aceste tevi), cheltuielile aferente(desfundat+daunele mele) li se pot imputa doar lor si nu intregii asociatii, implicit si mie ?
2)intrucat mi-a fost cauzat prejudiciu de catre instalatiile comune ale blocului, este obligata asociatia sa imi plateasca reparatiile in casa ?
3)pot cere modificarea instalatiei a.i. sa nu se mai ajunga la consecinte atat de grave data viitoare cand se va infunda canalizarea ?
4) ce pasi trebuie sa fac eu catre asoc. de proprietari pentru a cere repararea daunelor suferite ?
Va multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:19, 18 Iunie 2019
1-Cartea tehnica a cosntructei poate sa edifice cine beneficiaza de respectaiva instalatie parte comuna
legal costurile aferente intretinere si repaatii parti comune se repartizeaza tuturor proprietarilor
2-Legal asociatia de proprietari raspunde pentru prejudiciile generate de defectiunile la partea comuna de condominiu
Daca aveti pretentii puteti sa incercati solutionarea amiabial sau in instanta de judecata
3-Nu
4-Adresati cere oficiala presedintelui de asociatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi pe tevile de canalizare Ioana2012P Ioana2012P Buna ziua! Am cumparat in 2012 un apartament situat la parterul unui bloc nou. In toamna anului trecut a refulat sifonul din pardoseala baii. Dupa o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am si eu nevoie de o indrumare teava de sub bloc de ... Laura_dana Laura_dana Buna ziua Am si eu nevoie de o indrumare locuiesc intrun apartament nou fara subsol cu 3 scari Scara unde stau eu are probleme cu teava de canalizare adica ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul unui apartament, nelocuit (aflat la etj 3), ... GabM GabM Buna ziua, In cazul unui apartament, nelocuit (aflat la etj 3), neasigurat, dar inundat grav din cauza infundarii instalatiei de scurgere/canalizarii de la ... (vezi toată discuția)