Locuiesc la parter intr-un bloc nou, o scara, exista asoc. de proprietari. Prin apart. meu trec 3 tevi de canalizare de care se foloseste cam 1/3 din bloc. Una din tevile astea s-a infundat si spart din cauza mizeriilor aruncate de cei de sus(sunt 3 sau 4 ap din 14 care puteau face asta). Ca urmare a spargerii conductei, apartamentul meu a fost afectat semnificativ.
Intrebari:
1) daca se poate dovedi ca doar 1/3 din proprietari puteau sa cauzeze avaria (doar ei aveau acces la aceste tevi), cheltuielile aferente(desfundat+daunele mele) li se pot imputa doar lor si nu intregii asociatii, implicit si mie ?
2)intrucat mi-a fost cauzat prejudiciu de catre instalatiile comune ale blocului, este obligata asociatia sa imi plateasca reparatiile in casa ?
3)pot cere modificarea instalatiei a.i. sa nu se mai ajunga la consecinte atat de grave data viitoare cand se va infunda canalizarea ?
4) ce pasi trebuie sa fac eu catre asoc. de proprietari pentru a cere repararea daunelor suferite ?
Va multumesc pentru raspuns!
1-Cartea tehnica a cosntructei poate sa edifice cine beneficiaza de respectaiva instalatie parte comuna
legal costurile aferente intretinere si repaatii parti comune se repartizeaza tuturor proprietarilor
2-Legal asociatia de proprietari raspunde pentru prejudiciile generate de defectiunile la partea comuna de condominiu
Daca aveti pretentii puteti sa incercati solutionarea amiabial sau in instanta de judecata
3-Nu
4-Adresati cere oficiala presedintelui de asociatie