avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am plătit avans pentru refacerea unui acoperiș dar ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am plătit avans pentru refacerea unui acoperiș dar executantul mi-a cerut toți banii după ce a dezvelit casa, cu amenințarea că dacă nu îl plătesc își ia sculele și pleacă. Între timp ploaia mi-a distrus casa, ce aș putea să fac?

Buna ziua,
Cine ma poate ajuta cu un sfat in urmatoarea problema ?Am angajat in urma cu o luna si jumatate o persoana pentru a-mi reface un acoperis la o casa, dar dupa ce mi-a dezvelit casa mi-a cerut banii in avans pe lucrare pe motivul ca nu are bani pentru a-si repara masina de transport materiale iar daca nu-i dau bani sa-si campere motor la masina vine sa isi ia sculele si uneltele de lucru sa plece sa ia alta lucrare ,deoarece primeste avans de bani pentru lucrare iar cu banii primiti el isi cumpara motor la masina ,iar pe mine ma va lasa sa astept pana isi va rezolva el problema cu masina.Fiind fortata de situatia in care eram cu casa pe jumatate dezvelita i-am dat o suma de bani avans la inceputul lucrarii si la doua saptamani o suma mai mare de bani pe care mi-a ceruto pentru a-si cumpara motor nou la masina.Dupa o saptamana si-a schimbat comportamentul si atitudinea fata de mine in sens negativ fiind dezinteresat sa-mi termine lucrarea.In urma discutiilor pe care le-am avut cu el abia l-am convins sa-mi termine tabla de pus pe casa ,dupa ploile care au fost in luna mai mi-a distrus toate tavanele in casa.Am avut intelegere de la bun inceput sa facem contact de antrepriza si prestari servicii inclusiv sa primesc factura fiscala pentru banii primiti de la mine .In prima zi a spus ca a uitat sa-mi aduca contact ,dupa aceea a continuat sa ma minta in fiecare zi ca l-a uitat acasa,etc .Acum casa mea este de nelocuit intrucat am avut intelegere cu el sa faca toata casa ,refacut acoperis,tavane noi cu schimbat instalatia electrica,interioare cu pereti finisati,iar la final cu terminat fatada la casa.Saptamana trecuta sambata si-a luat uneltele si mi-a spus ca daca vreau sa continue sa-i mai dau bani,asta dupa ce i-am platit in avans lucrarea neterminata in proportie de 80%.
Acum sunt disperata ca nu mai am tavane la casa,i peretii au fost decapati si lasati asa neterminati,iar mobila si lucrurile din casa le-am pus in magazia din curte iar eu stau intr-o mica camaruta ca sa nu ma ploua.
Oare mai exista lege si justitie in tara aceasta pentru acesti escroci?

Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Mikiro24 , utilizator 21:28, 22 Iulie 2019
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

E mai mult o cauză civilă pe o răspundere contractuală, dar va fi necesar probatoriu, martori, interogatoriu etc. Pe penal ati putea face o plângere pe un eventual santaj.
Buna ziua,
Multumesc de raspuns.Martor il am pe fratele meu care a fost de fata ,de cate ori i-am dat banii,plus semnaturile de primire,fotografiile care le-am facut in timp ce ei erau pe acoperis,fotografiile cu masina, Nr masinii Iveco care mi-a transportat materialele,un nume de firma pe care mi-a spus ca este a lui pe aceasta firma el presteaza servicii de tamplarie.Aceast nume de firma il am scris in panoul de la poarta care indica santierul in lucru alaturi de alte detalii legate de constructie.Politia,ANAFUL ma poate ajuta cu ceva?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va sugerez sa intentati o actiune in instanta. Politia v-ar putea ajuta daca faceti o plangere penală insa sansele de succes nu sunt foarte mari. Anaf-ul nu va poate ajuta cu nimic.
Si noi am patit la fel cu unii la constructia unei cabanute din lemn de 3/4. Este un nou mod de operare a infractorilor, care in 90 % din cazuri sunt romi. Nu stiu daca mai poti avea vreo solutie. Trebuie martori, chitante, plus ca se intreaba de ce ati dat atatia bani fără documente. Noua ne-a bagat 6 stalpi de lemn direct in pamant si a prins niste OSBuri pe ei și a vrut toti banii. I-am dat in total mai mult de jumatate si apoi pauza....mi-am dat seama a doua zi, cand a inceput cu motive de genul : are un angajat in spital cu accident de munca, ca e bolnav, ca... Am pus pe facebook atentionarea ca sa stie lumea si am pus cruce la banii dati
Acesti infractori cu talent de zidari,tamplari.etc lucreaza in grupuri bine organizate . Dupa ce intra in casele oamenilor incepe sa intrebe unde lucreaza ce face,pentru a-și forma o idee despre ce fel de oameni sunt, cu scopul de a vinde ponturi la infractorii care sparg case..Dupa ce se inteleg cu propietarii la bani cer un avans in prima zi de lucru dupa doua saptamani cer alti bani invocand diverse motive ,impunand propietarului sa-i dea toti banii,dupa aceea incepe cu santajul in cazul ca propietarul refuza sa-i dea banii.Mie mi-a spus clar ca sunt de nevoie depind de el iar daca nu-i dau banii ma lasa cu casa desfacuta fara acoperisDupa ce i-am dat aproape integral toti banii pe lucrare a terminat de pus tabla pe casa ,dupa aceea ,mi-au dat jos toate tavanele din trei camere si un hol urmand dupa intelegerea noastra sa inalte peretii la casa urmamd sa inchida cu tavane noi, sa refaca instalatia electrica si sa termine peretii de finisat.Dupa ce au dat tot jos tavanele, pereții decapati si-au pus uneltele in masina fara sa stiu apoi a venit la mine sa ma anunte ca pleaca. Am iesit la poarta dupa ei si i-am intrebat dece si-au luat sculele ,mi-a raspuns ca daca vreau sa-mi continue lucrarea trebuie sa le mai dau bani pentru ca altfel nu va mai veni inapoi.Le-am spus ca ii dau pe mana politiei ,mi-a raspuns ca politia are alte treburi si nu isi pierd timpul cu mine, sunt niste prosti și ca de aceea nu mai poate ei .Pe mine m-a facut la fel proasta ca el și-a atins scopul și sa ma duc unde vreau.Sunt demoralizată și nu imi pot reveni din ce mi s-a întâmplat .

Alte discuții în legătură

lucrare fără contract de prestări servicii. va rog să-mi spuneți dacă este corect cum a procedat ... Mikiro24 Mikiro24 Buna ziua Va rog să-mi spuneți dacă este corect cum a procedat poliția de a clasat dosarul penal de înșelăciune transformat în abuz de încredere ... (vezi toată discuția)
Reclamatie la politia economica gigel_78 gigel_78 lucrez in domeniul constructiilor mai exact in montarea acoperisurilor cu tigla metalica . Am luat o lucrare , am cazut de acord cu propietarul asupra pretului ... (vezi toată discuția)
Buna seara - casa la rosu executat defectuos, despagubiri cryboss cryboss in primavara lui 2014 eram in trecere prin jud.Alba si am vazut o casa construita la rosu din lemn,am luat nr de telefon ,am sunat si m-am intalnit cu ... (vezi toată discuția)