avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Instanta competenta
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Instanta competenta

In urma incheirii unui contract de servicii de supervizare a lucrarilor, ca urmare a unei proceduri de achizitie publica in baza legii 98/2016, daca la finalul contractului achizitorul nu doreste sa plateasca ultima factura a prestatorului, ce instata va fi competenta in acest caz pentru a adresa cererea de chemare in judecata. Si ce temei legal se poate folosi in acest caz. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alina oana , utilizator 11:06, 19 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Tribunalul pe sectia specializată in achizitii publice.
Multumesc pentru raspuns. Deci nu va fi sectia de contencios administrativ si fiscal potrivit art.53 din Lege 101/2016?
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este de competenta contenciosului, nefiind vorba de un act administrativ sau normativ emis de o institutie.

Dvs doriti ca achizitorul sa achite ultima factura din contract iar acesta refuza.
Parerea mea este ca e de competenta sectiei civile, fiind mai mult o simpla speta civila, de executare a unei restante rezultata din contract, indiferent ca acel contract e din achizitii publice sau nu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Colegul de mai sus are dreptate, nu va fi de competenta sectiei de achizitii publice ci de instantele de drept comun iar competenta o stabiliti la valoarea solicitata. Decizia nr. 3401 din data de 6 decembrie 2016 pronunțată de Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect pretenții)
Va multumesc pentru raspunsuri! Va fi o actiune in pretentii depusa la tribunal ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta competenta alina oana alina oana In urma incheirii unui contract de servicii de supervizare a lucrarilor cu Consiliul judetean- autoritate contractanta, ca urmare a unei proceduri de achizitie ... (vezi toată discuția)
Contestatia pe lg. 101/2016 la rezilierea unui contract incheiat pe achizitii publice este conditionata de plangerea prealabila de pe contencios? Av. NICULESCU-GORPIN Av. NICULESCU-GORPIN Intrebare: Contestatia pe lg.101/2016 (art. 53) fata de rezilierea unilaterala de catre autoritatea contractanta a unui contract incheiat intr-o procedura de ... (vezi toată discuția)
Competenta instanta, in urma modificarii actului normativ care stabileste competenta Georgelius Georgelius Buna seara, Desi intrebarea are un caracter general, voi fi cat se poate de specific. OUG 34/2006 s-a modificat de-a lungul timpului de mai multe ... (vezi toată discuția)