avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Competenta instanta, in urma modificarii actului ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Competenta instanta, in urma modificarii actului normativ care stabileste competenta

Buna seara,

Desi intrebarea are un caracter general, voi fi cat se poate de specific.

OUG 34/2006 s-a modificat de-a lungul timpului de mai multe ori.
Astfel, prin art. 286 a tot plimbat competenta solutionarii actiunilor formulate cu privire la derularea contractului de achizitie publica, de la tribunal-sectia comerciala, la tribunal-sectia contencios administrativ si fiscal si, iar, la comercial, in mai multe randuri.

In aceste conditii, se pune intrebarea care este instanta competenta sa judece un litigiu privind derularea unui contract:
1. Instanta care era prevazuta in actul normativ in vigoare la data incheierii contractului de achizitie publica;
2. Instanta care era prevazuta in actul normativ in vigoare la data depunerii actiunii
3. Instanta care era prevazuta in actul normativ la primul termen de judecata?

In ceea ce priveste ultimele doua variante mentionez ca intre momentul inregistrarii actiunii si primul termen de judecata, actul normativ a modificat competenta.

Sperand ca am fost clar,
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Georgelius , utilizator 23:14, 4 Septembrie 2011
Merg pe varianta 2. Chiar daca nu este asa, la primul termen din oficiu trebuie sa-si verifice competenta. Nu o face, aleluia pentru ca ea va ramane competenta.
Si daca cealalta parte formuleaza recurs si solicita casarea cu trimitere spre rejudecare instantei competente, raportat la prevederile art. 304, alin 3 C. pr. civ.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deciziile posibile luate de curtea de apel Ioana1919 Ioana1919 As dori sa stiu ce decizii poate lua Curtea de Apel intr-un proces civil in care prima instanta (Tribunalul Bucuresti) a respins ca neintemeiata actiunea ... (vezi toată discuția)
Lipsa motivare respingere recurs Dajani Dajani Buna ziua, Din pacate nu pot obtine stampila de \"irevocabil\" pe o hotarare judecatoreasca, cat si \"investirea cu formula executorie\" pentru ca desi ... (vezi toată discuția)
Hotarare data irevocabila in apel Societate Civila de Avocati Calafus & Asociatii Societate Civila de Avocati Calafus & Asociatii Salutare! Problema mare dragi colegi. \"A\" cheama pe \"B\" in proces, la judecatorie, pentru ca pe baza probelor ce le va administra sa anuleze un act de ... (vezi toată discuția)