avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident auto ușor, păgubitul cu RCA expirat: e ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident auto ușor, păgubitul cu RCA expirat: e adevărat că asigurătorul nu-i va plăti despăgubire în acest caz?

Buna ziua, am avut un mic accident (fara victime) cu un alt participant la trafic in parcarea unui magazin, mai exact soferul a dat cu spatele si mi-a rupt bara din fata. Baiatul isi recunoaste vina si mi-a dat asigurarea lui, problema este ca eu am avut RCA expirat, din ce am citit pe internet multe persoane afirma ca pagubitul daca nu are RCA valabil dar in schimb cel care a provocat paguba are RCA valabil atunci asiguratorul ma va despagubi.

Problema este ca pe fisa de constatare amiabila este o rubrica unde trebuie sa complectez datele asigurarii.

Ce pot face in cazul acesta?
Daca eu am o masina parcata la bloc fara sa circul cu ea si fara asigurare si cineva ma loveste atunci asiguratorul lui nu ma despagubeste?

Multumesc

Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 15:13, 20 Iunie 2019
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Din pacate observ din ce in ce mai multi care doar isi dau cu parerea fara a sti exact ce vorbesc (pe sistem un prieten de al unui prieten a patit asta).
Veti primi despagubiri de la societatea de asigurari, doar in cazul in care aveti incheiate documente de la politie.
In acest caz, in care dvs nu aveti polita rca, nu puteti face amiabil, acesta nefiind valabil.
Conf capitolului X Art41, alin 1 : "Pentru evenimentele în care au fost implicate două vehicule asigurate, din care au rezultat numai prejudicii materiale, avizarea daunei se poate face și în baza formularului "Constatare amiabilă de accident"."
Trebuie retinuta formularea "doua vehicule asigurate" - care anuleaza amiabilul facut de dvs, avand in vedere ca doar un vehicul este asigurat.

O seara frumoasa
Buna ziua, o intrebare:

Dar in cazul in care am o masina parcata la bloc dar nu o folosesc deci nu am rca, si ma loveste cineva, asiguratorul lui nu o sa ma despagubeasca.

Rca-ul acopera si daunele materiale la alte obiecte cum ar fii: stalpi, garduri, usi de garaj ?
De exemplu daca lovesc usa de garaj la o casa cu masina, pot oferi rca-ul pentru a despagubi persoana care detine garajul?
Nu cunosc de asta intreb.

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2019
atomix60, utilizator
Da, acopera. Numai ca incidentul trebuie declarat la politie, nu se poate incheia "amiabila". Vinovatul va primi amenda.

Iar daca vorbim de o a doua masina (neasigurata), si soferul fara asigurare va primi amenda.
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2019
DinuX, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este pasibil de amendă pentru lipsa rca proprietarul unei mașini parcate pe spațiul public? mic57 mic57 Legea 132/2017 prevede la art.3 obligatia proprietarului de a incheia asigurare RCA. Daca un autovehicul nu are RCA si nu este surprins in trafic ci se afla ... (vezi toată discuția)
De ce facem rca la remorcã? clauze rca în general? seduardg@yahoo.co.uk seduardg@yahoo.co.uk Acum 8 ani când încheiam RCA semnam un contract cu clauzele, una din ele fiind: dacă am RCA pe vehiculul meu A şi avariez vehiculul B tot al meu, ... (vezi toată discuția)
Dauna rca auto nutzzu nutzzu Buna seara.In data de 21.12.2010 ,la un bloc vecin a avut loc o explozie in urma careia auto proprietate care era parcat langa imobilul respectiv,a suferit mai ... (vezi toată discuția)