avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul a construit un zid împrejmuitor la 10 cm de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul a construit un zid împrejmuitor la 10 cm de spatele casei mele, din cauza căruia apa și zăpada se adună și intră în beci, iar construcția se degradează. Ce pot face în acest caz?

Vecinul meu a construit un gard din zid la circa 10 cm de spatele casei mele,fara acceptul meu(probabil mama-care este decedata- sa-i fi dat accept,dar oricum eu nu am dat acesta,succesiunea neffind facuta la acea data-deci trebuia sa fiu si eu consultat) Datorita acestui zid apa de ploaie si zapada se aduna in spatele casei si intra si in beci.Beciul a inceput sa se degradeze si in camere pe pereti a inceput sa mucegaiasca,peretii sa se degradeze .Ce pot face in acest caz
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: lupciano , utilizator 09:56, 22 Iunie 2019
Buna ziua,
Linia de hotar unde se gaseste?
Linia de hotar este spatele casei mele
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intai intrebati la primarie daca are autorizatie si acord si in functie de asta se decide ce se poate face.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca a construit pe terenul său e dreptul lui. Si daca nu are acum autorizatie o poate lua si tot il face. Nu aveti decat sa izolati cat mai bine spatiul liber, sa asigurati drenarea apei si sa nu mai permiteti apei sa mai intre in spatiul liber.
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2019
GermanAlex, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnile Nita, in situatia de fata si dumneavoastra aveti o mare parte din vina. Daca stiati unde are vecinul limita de hotar, de ce ati mai construit casa fix la limita?
Sicane si piedici ii puteti pune, dar mai rau faceti, Sfatul meu e sa discutati cu vecinul sa renunte la zidul din spatele casei dvs. si sa ii propuneti ca limita sa de proprietate sa fie peretele casei dvs, de care sa lege cate o latura a gardului pe fiecare colt. Asta presupunand ca dvs.sa renuntati ca câtiva centimetri patrati de teren din proprietatea dvs. Asa rezolvati si problema infiltratiei apei si nu trebuie sa mai investiti alti bani pentru izolatii sau alte "artificii" de protectie impotriva infiltratiei apei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul ma poate impiedica sa respect cerintele tehnice din proiectul casei? adi__d adi__d Buna ziua Am primit o autorizatie de construire la limita de proprietate, in Bucuresti (primaria obligadu-ma sa construiesc pe limita de proprietate, fara a ... (vezi toată discuția)
Mutare linie de hotar nica.sanda nica.sanda Buna ziua, Va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema: In spatele casei ramase de la parinti ,(in care nu locuieste numei deocamdata, dar am vrut sa o ... (vezi toată discuția)
Acoperisul unei anexe peste gardul comun radupe radupe Buna ziua! Indraznesc sa va deranjez cu o intrebare si sa va multumesc pentru timpul acordat! Detin o locuinta P+M construita in 2008,aflata cu zidul lateral ... (vezi toată discuția)