avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dreptul de vot intr-o Asociatie de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dreptul de vot intr-o Asociatie de Proprietari

Buna ziua,
In cadrul unei Asociatii de proprietari, care are 44 de apartamente, un proprietar detine 4 imobile restul de 40 sunt prorietari individuali.
In cadrul unei adunari generale a Asociatie, unde se voteaza anumite subiecte ce tin de asociatie, proprietarului ce detine 4 apartamente, ii revin 4 voturi sau un singur vot?
Multumesc de clarificare si suport !
Cel mai recent răspuns: mporojan , utilizator 16:16, 20 Iunie 2019
Buna ziua,
Daca detine 4 imobile atunci ii revin 4 voturi. Dar si 4 "intretineri".
Daca detinea, spre exemplu, 25 de apartamente...atunci ii reveneau maxim 22 de voturi, un proprietar nu poate detine mai mult de jumatate din numarul de voturi dintr-o asociatie, chiar daca detine mai mult de jumatate din imobile.
ART. 49 din legea 196/2018
(3) Pentru adoptarea hotararilor in adunarea generala a asociatiei de proprietari
se au in vedere urmatoarele:
...
c) in situatia in care un proprietar detine o cota-parte indiviza de parti comune mai mare de jumatate din totalul cotelor-parti indivize de proprietate comuna din condominiu, ponderea voturilor de care el dispune este limitata, fiind egala cu suma ponderii voturilor celorlalti proprietari;
Ultima modificare: Marți, 18 Iunie 2019
Ionut.ion, utilizator
Multumesc frumos !
Conform disp L nr 196/2018,fiecare proprietate beneficiaza de cate un vot in cadrul adunarii generale,
Nu exista dispozitie in vigoare care sa limiteze dreptul de vot in cazul situatiilor cand 1 proprietar detine "n" proprietati in acelasi condominiu
În afară de cea de mai sus...

ynocentta a scris:

Conform disp L nr 196/2018,fiecare proprietate beneficiaza de cate un vot in cadrul adunarii generale,
Nu exista dispozitie in vigoare care sa limiteze dreptul de vot in cazul situatiilor cand 1 proprietar detine "n" proprietati in acelasi condominiu

Iar in cazul in care, un proprietar detine 1 apartament si 2 spatii comerciale la parterul Asociatiei, el ce drep de vot are 1/1 sau 1/3. Pun aceasta intrebare deoarece, in momentul unei sedinte a adunarii generale a asociatiei si se strang 15 proprietari din 44 de apartamente+4spatii comerciale, cel cu 1 apartament +2 spatii comerciale, se considera o persoana pe tabelul de prezenta sau 3 persoane? Multumesc inca o data pentru suport. zi Frumoasa!

Alte discuții în legătură

Drept de vot in cadrul unei asociatii de proprietari Vlad.ceapraga Vlad.ceapraga Buna ziua, Spuneti-mi va rog , cine are drept de vot in cadrul unei asociatii de proprietari in cazul unui apartament detinut in mod egal de 2 ... (vezi toată discuția)
Hotarari in cadrul adunarii generale in functie de cpi Marius.123 Marius.123 Buna ziua, va rog sa ma lamuriti raspunzand la urmatoarele intrebari : 1. pentru adoptarea unei hotarari in cadrul adunarii generale votul unui proprietar ... (vezi toată discuția)
Dezvoltatorul deține majoritatea pentru că nu sunt vândute toate apartamentele, și a impus conducerea asociației de proprietari la ședința de constituire. e legal ce se întâmplă? Testuser1 Testuser1 Buna ziua, Am achizitionat un apartament intr-un bloc nou. Blocul are 89 apartamente si 74 spatii de parcare. Pentru ca nu sunt vandute toate, dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)