avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratia 394
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratia 394

Doresc o informatie , am depus declaratia 394 la termen , dar contine erori de completare , m-au sesizat de la finante ca am neconcordante cu colaboratorii mei , care sunt consecintele in acest caz , care este amenda , saptamana viitoare s-au anuntat in control , ce masuri sa iau , doresc o sugestie.
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 13:29, 29 Noiembrie 2009
Ma gandesc sa fac declaratia 394 rectificativ , si sa o depun la finante pana nu vin ei in control , sau cum sa fac ??????? , in acest caz se lasa cu amenzi ? , am auzit ca s-au pus finantele pe controale pe 394 , VENITI CU O SUGESTIE ????? Va rog!!!!!!!!
E posibil ca neconcordantele sa fie din cauza "colaboratorilor". Daca dumneavoastra ati declarat toate facturile, nu aveti de ce va teme.

Daca insa ati "sarit" vreo factura, gasiti problema si incercati sa depuneti rectificativa. La rectificativa vi se va cere o declaratie pe proprie raspundere cum ca societatea nu se afla in control. Avand in vedere ca v-au sunat in vederea unui control, nu stiu daca va incadrati sau nu.

Declaratia 394 este un instrument de control foarte puternic si eficient impotriva evaziunii fiscale. Ma mir ca abia acum au inceput sa-l foloseasca cei de la finante. Probabil e "foame de bani", cum ar zice marele poet Puya.
Chiar daca ai primit avizul de inspectie , ai voie sa faci asemenea corecturi timp de 5 zile de la primirea avizului. Trebuie sa scrie in avizul pe care l-ati primit!
Eu m-as mira ca aceasta 394 a devenit asa un instrument puternic.Daca ne gandim la cate firme desfasoara activitate acum, la nivelul tarii, si daca ma gandesc la celelalte programe informatice ale ministerului de finante, de ex. programul pt.fisele de platitor, imi dau seama ce situatii "clare"exista=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificativa la decont 300 ionela11 ionela11 Buna ziua, Am constatat ca s-au omis niste sume in decontul de tva pe luna octombrie. Declaratia 394 este corecta. Ar trebuii sa depun un decont de TVA ... (vezi toată discuția)
Cine poate estima o obligatie fiscala? carymen carymen buna ziua! stie cineva daca un expert contabil poate estima o obligatie fiscala, in cadrul unui raport de expertiza in lipsa unei evidente contabile sau numai ... (vezi toată discuția)
D300 mirelanicola.72 mirelanicola.72 Ce repercursiuni ar putea avea faptul ca, la completarea si transmiterea D300 s-a omis completarea randurilor 17.1, respectiv 27.1 (corelatiile cu D394)? Va ... (vezi toată discuția)