avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prima activare la sfarsitul perioadei de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prima activare la sfarsitul perioadei de somaj

Buna seara
Am terminat perioada de somaj la data de 10 iunie 2019.Urmeaza sa ma angajez dupa data de 01.07.2019.Beneficiez de prima de activare de 1000lei?
Mai am 5ani pana la pensionare.Suma de care beneficiaza angajatorul pe o perioada de 12luni este de 2250lei?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:18, 20 Iunie 2019
Somerii înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă de cel puţin 30 de zile care nu iau indemnizaţie de şomaj şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de trei luni beneficiază de prima de activare de 1.000 de lei.

Angajatorii care incadreaza in munca pe perioada nedeterminata someri in varsta de peste 45 ani, beneficiaza de o suma lunara egala cu 2250 lei , acordata pe o perioada de 12 luni pentru fiecare persoana astfel incadrata. Subventia se acorda incepand cu data incheierii conventiei intre angajator si agentie.Suma lunara se acorda angajatorilor proportional cu timpul efectiv lucrat de catre persoanele astfel incadrate si se acorda si pe perioada concediului de odihna. Pentru perioadele in care raporturile de munca sunt suspendate, subventia nu se acorda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventie lucian paraschiv balint lucian paraschiv balint Ma puteti lamuri care este de fapt subventia (2250 lei sau 900 lei) ce se acorda pentru angajarea unei persoane de peste 45 ani si care sunt conditiile? Va ... (vezi toată discuția)
Retributie conform legii ajfom TUDOR HOARA TUDOR HOARA Cat primeste un angajat prin conventie ,respectiv peste 45 ani pe perioada acesteia conform legii AJFOM? Multumesc . (vezi toată discuția)
Angajare somer cu varsta peste 45 ani iselin iselin buna ziua, as dori sa stiu ce facilitati au angajatorii care angajeaza someri peste 45 ani pe un post vacant si ce beneficii au angajatii care au fost ... (vezi toată discuția)