avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită despre executarfea silita
Discuție deschisă în Executare silită

despre executarfea silita

Sunt pensionara, 77 ani, pareza spastica la ambele picioare, locuesc in Oituz, executata silit de 2 firme, cu indemnizatie conf legii 189/2000.
CJ de Pensii, la stabilirea retinerii a adaugat la brutul pensiei indemni- zatia si a luat 50 % din acest total. Am spus celor de la of. juridic ca nu e corect, dar m-au contrazis spunand ca legea 189 nu e lege speciala, dar eu le-am spus ca legea 118 si 189 sunt legi speciale.
Va rog sa precizati cum este corect. Unde sa scriu ca sa pot capate banii inapoi, retinerile se fac din 2014. Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:09, 20 Iunie 2019
Trebuie sa faceti contestatie la Casa de Pensii si apoi sa va judecati daca o tin pe a lor si nu au dreptate.
Ei o cam tin pe a lor oricum...aiurea din cate am observat eu in timp...
Deci, nu va bazati pe buna lor credinta...
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Contestatia o puteati depune in termen de 15 zile de cand ati aflat de poprire.
Suntem in 2019, din 2014 vi se retine calculand si indemnizatia ?
Daca e asa, si orice alt termen de presciptie, si de 3 ani e implinit.
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2019
gi-jane2, moderator
Multumesc, e f tarziu de contestatie.Dar de recuperaty banii retinuti din indemnizatie, af fi cam 120 ron/luna, ce sa fac sa ii pot primi inapoi.Si cum sa fac, ca de acum sa nu se mai retina ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati iesit din termen situatia este foarte complicata.

Puteti sa le adresati o cerere prin care sa le precizati ca va retin banii ilegal ( in sensul ca nu au baza legala pe fond) si apoi sa urmati caile legale pana la instanta.
Nu va costa nimic sa va judecati.
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine incalca legea? roy1958 roy1958 buna ziua,as vrea sa ma lamuriti intr-o problema: sunt pers.cu invaliditate gr.1 si am girat pe cineva la un c.a.r.Acea persoana nu a platit ratele si un ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie conform legii 189/2000 rodicapricop49 rodicapricop49 Buna ziua, sunt beneficiara legii 189/2000 ca stramutata din Cadrilater. De ceva vreme, primesc, pe cuponul de pensie, indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu alexa_mihaela alexa_mihaela Buna ziua! Va rog respectuos sa mă ajutați și pe mine cu un sfat!! Soțul meu este obligat la plata pensiei de întreținere , la locul de munca unde ... (vezi toată discuția)