avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Indemnizatie conform legii 189/2000
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Indemnizatie conform legii 189/2000

Buna ziua,
sunt beneficiara legii 189/2000 ca stramutata din Cadrilater.

De ceva vreme, primesc, pe cuponul de pensie, indemnizatia dublata.

Stiind ca s-a dat o lege in acest sens (adica de dublarea indemnizatiilor pentru deportati si stramutati) nu mi-am pus alte intrebari,
considerand ca este efectul noilor hotarari.

Acum cateva zile, am primit o notificare de la casa de pensii ca am primit derepturi necuvenite si trebuie sa returnez suma incasata.
Se specifica ca pot formula o contestatie in termen de 15 zile de data instiintarii.
1) Cum se calculeaza aceste 15 zile? Lucratoare sau calendaristice?
2) Catre cine formulez contestatia?
3) Ce castig de cauza as avea in a nu restitui suma, avand in vedere ca este (probabil) vorba de o gresala a functionarilor Casei de Pensii?

va multumesc pentru un eventual raspuns, Rodica Pricop.

Cel mai recent răspuns: rodicapricop49 , utilizator 17:40, 16 Aprilie 2015
1. Cele 15 zile sunt calendaristice .

2. Contestatia o faceti catre Tribunal.

3. Nimeni nu va poate spune exact ce sanse aveti intr-un astfel de litigiu.
Multumesc.

As mai avea o intrebare.

Fiind vorba de o eroare ce nu-mi apartine,
nu se aplica si in acest caz legea 125/2014
ce prevede o amnistie fiscal pentru venituri necuvenite
ce rezulra din erori de calcul ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma incasata necuvenit - indemnizatie legea 118 nick9 nick9 Buna ziua, Am primit o decizie privind recuperarea sumelor incasate necuvenit pe perioada 1.07.2012 pana la 1.07.2015, generata de revizuirea drepturilor de ... (vezi toată discuția)
Contestarea deciziei privind recuperarea sumelor incasate necuvenit yoyoyo2012 yoyoyo2012 Buna ziua, sunt pensionat din 23.02.2015 cu gradul 1 de invaliditate fiind incadrat de asemenea in gradul 1 de handicap cu insotitor si pana recent am ... (vezi toată discuția)
Poprire pe indemnizatia pentru ccc sau greseala de virament bancar? aris80 aris80 Buna ziua, Am primit prin posta in data de 08.08.2014(data de pe plic ) o decizie din iulie 2014 de suprapunere Icc cu alte venituri.(pe anul 2013) Conform ... (vezi toată discuția)