avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema cu o casa nationalizata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema cu o casa nationalizata

O judecatoare de la Tribunal a stabilit despagubiri pentru o casa nationalizata prin decretul 92/1950 sau o HCM anexa la decret. Acolo scrie in buletin ca acea casa avea un parter de 373 mp si un etaj de 188,80 mp . Terenul a fost de 400 mp. Zapacita aia de judecatoare , care nu a gandit nu a dat si terenul de 400 mp, ca a zis ca nu scrie in buletinul casei de imobil, ca s-a pierdut acea pagina. Comunistii nu au scris nimic despre teren, deoarece casa ocupa cam tot terenul si casa avea o curte mica de 27 mp. Judecatoarea trebuia sa stabileasca despagubiri macar pentru cei 373 mp de sub casa, ca doar casa nu sta in aer, Casa a a avut amprenta la sol de 373 mp, si un mic teren pe langa ea de 27 mp, terenul total cu casa cu tot, incluzand si terenul de sub casa era de 400 mp. Din pacate tatal meu a decedat in anul urmatoar si nu a mai facut contestatie ca sa arate ca chiar daca in decret nu scrie de curtea casei, judecatoarea trebuia sa stabileasca despagubiri pe terenul de 373 mp de sub casa , ca doar casa nu sta in aer. Judecatoarea a stabilit despagubiri doar pentru 373 mp de casa la parter si pentru 188,80 mp de casa la etaj, dar pentru 373 mp teren de sub casa nu a mai stabilit despagubiri, la doamna judecatoarea casa sta in aer . Nu are teren sub ea ! Ce mai pot face acum ?
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2019
Hamarsold1944, utilizator
Buna ziua. Solicitarea in instanta era si pentru terenul de sub constructie? Cand a fost pronuntata hotararea? O zi buna
E acum asta este. Trebuia facut apel in 2009, sa dea si terenul de sub casa, chiar daca nu scrie in buletinul casei, dar asta este, si comunistii au mintit ca nu a fost casa si hotel, asa ca despagubirile sunt cu mult , mult mai mici. Am xcerut si terenul de sub hotel, dar nu mi l-a dat.
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2019
Hamarsold1944, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu o casa revendicata . o judectoare mi-a revendicat ... guvidul100 guvidul100 Probleme cu o casa revendicata . O judectoare mi-a revendicat o casa care are un teren de 600 mp ( intra si terenul de sub casa). Casa are o pivnita de 210 ... (vezi toată discuția)
Evaluare imobil ( cer sa ma ajute cineva , chiar un notar daca se poate) . Hamarsold1944 Hamarsold1944 Va rog sa binevoiti sa-mi evaluati si mie un imobil din Dolj , din zona A a orasului Craiova conform grilei notariale din 2013. Imobilul nationalizat avea ... (vezi toată discuția)
Problema cu anrp hamarsold1000 hamarsold1000 Daca am constatat ca ANRP intr-un dosar mi-a dat cu 68900 - 95900 lei mai putin si in alt dosar cu 36590 lei mai putin si nu am dat ANRP in judecata in termen ... (vezi toată discuția)