avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu o casa revendicata . O judectoare mi-a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu o casa revendicata . O judectoare mi-a revendicat ...

Probleme cu o casa revendicata . O judectoare mi-a revendicat o casa care are un teren de 600 mp ( intra si terenul de sub casa). Casa are o pivnita de 210 mp, un nivel de 210 mp si un pod de 210 mp. Problema este ca expertul a scris ca aceasta casa are 160 mp si terenul are 400 mp. Dar eu cand le-am masurat cu ruleta am vazut ca sunt cu mult mai mari.( suprafata desfasurata a casei este de 630 mp, iar a terenului de 600 mp ) . Ce pot face acum ? Mentionez ca eu sunt proprietarul acestei case de 35 de ani, de cand a fost revendicata casa de tatal meu in 1985, in urma unei sentinte date de trbunal pe timpul comunistilor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2020
guvidul100, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:47, 4 Octombrie 2020
Mergeti cu toate actele la avocat pentru a se vedea ce strategie trebuie sa adoptati in raport de tot ce exista si sa va cantareasca sansele.
Veti avea probabil probleme daca aveti litigiu cu o judecatoare.
Unii spun ca mana justitiei este lunga...
Trebuie sa vedeti si de unde va angajati avocat mai ales daca traiti intr-un orasel mic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Sa va aparati
Problema este ca judecatoarea nu a citit actele cu atentie, si a scris ca, casa mea are 160 mp, dar de fapt are 630 mp, iar terenul are 600 mp, si ea a scris 400 mp. Problema este ca notarita a trebuit sa respecte actele vechi facute de judecatoare si a scris in actele mele ca casa are 160 mp si terenul are 400 mp. Practic judecatoarea mi-a dat casa inapoi dar casa si terenul sunt cu mult mai mari decat a scris ea in acte. Ce pot face acum ? Terenul a avut 2000 mp, dar comunistii au luat 810 mp, bunicul a vandut 350 mp, trebuia sa ramana cu 840 mp, dar a ramas cu 600mp . Comunistii au mai luat si niste magazii si un wc , toate au avut 50,19 mp. Dar nu stiu daca acestea se aflau pe terenul de 810 mp, sau in afara terenului de 810 mp ) Nu pot intelege ce s-a intamplat cu 240 mp ( care nu au fost nici vanduti, nici nationalizati, nu stiu unde au disparut 240 mp,e o enigma pentru mine , s-ar putea ca comunistii sa fi luat 1050 mp si au scris ca au luat doar 810 mp, nu stiu ) . Practic eu sunt propietar pe o casa de 630 mp, si pe un teren de 600 mp, dar in acte sunt proprietar pe o casa de 160 mp, si pe un teren de 400 mp. Ce pot face acum ? Adica judecatoarea mi-a dat casa in aer.( ca nu a bagat terenul de sub casa, care are cam 210 mp ) . Casa are o pivnita de 210 mp, un nivel de 210 mp si un pod de 210 mp. Terenul are 600 mp (aici intra si terenul de sub casa). Eu ce pot face acum ? Am mai avut un caz in care aceeasi judecatoare mi-a revendicat o casa de 734,92 mp , dar nu mi-a dat etajul casei de 279 mp si anexele casei de 87,60 mp si mi-a dat doar 14,19 % din terenul casei ( din 10761 mp, mi-a dat doar 1527,73 mp, asa ca am pierdut 9233,27 mp in mijlocul orasului) . La o alta casa de 561,80 mp nu mi-a dat terenul de sub casa de 373 mp si curtea de 27 mp , si mi-a dat doar parterul si etajul. Cu toate astea eu ca sa intru in casa trebuie sa trec prin curte, care in acte nu este a mea. Eu stau si la parterul casei, si la etajul casei, dar in acte sunt proprietar doar pe parterul acelei casei. Nu e vina mea ca acea judecatoare nu a fost atenta. Acum eu ce pot face ? De 35 de ani sunt proprietar al acestor case. Pot face cadastrul si invoca uzacapiunea de 35 de ani sau ma lovesc de o sentintele judecatoaresti date de o judecatoare care nu a citit actele cu atentie ? Si la una din case am o mare problema : desi in procesele de nationalizare din 1953 scrie ca a fost a strabunicului meu nascut in 1886 , la primarie apare alt om cu acelasi nume, dar alti parinti, adica comunistii au facut o mare eroare materiala. Din cauza asta primaria nu vrea sa-mi dea actele. E vina comunistilor ca au trecut suprafetele aiurea, dar este si vina judecatoarei ca nu a pus atunci un expert sa masoare casele si terenul lor , si a revendicat asa aiurea . CE POT FACE ACUM ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2020
guvidul100, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intrebarile dvs sunt pur retorice,in afara de sfatul de a merge la un avocat alt sfat pertinent nu aveti cum sa primiti.Astfel de probleme nu se rezolva cu o intrebare pe un forum ci prin studiul actelor avute de către un av.Oricum informațiile oferite sunt insuficiente și oarecum incoerente,din începutul mesajului se intelege ca o judecatoarea a revendicat casa in care locuiti,apoi ca aveti hotărâri de 35 de ani adică înainte de 89 ,etc.Exprimarile sunt incorente"mai am un caz în care o judecatoarea mi-a revendicat o cada de 734mp"cand va exprimati asa se intelege ca judecatoarea era reclamanta nu dvs...Pierdem și noi timpul,dvs va lamentații fără succes și nu rezolvați nimic.Mai mult decat atat ati schimbat pana acum daca nu ma înșel de 2-3 ori profilul pt a adresa aceleași întrebări cu actele care nu se gasesc la arhiva,cu despăgubirile care erau prea mici conform grilei notariala și acum cu acest nou subiect.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Nu aveți nici o intrebare punctuala ..nu se poate face analiza de caz pe un forum.in rest, colegul v-a raspuns excelent

Alte discuții în legătură

Problema cu o casa nationalizata Hamarsold1944 Hamarsold1944 O judecatoare de la Tribunal a stabilit despagubiri pentru o casa nationalizata prin decretul 92/1950 sau o HCM anexa la decret. Acolo scrie in buletin ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire, uzucapiune si expropriere ( situatie deosebit de incurcata) ... gigliola gigliola Mostenire, uzucapiune si expropriere ( situatie deosebit de incurcata) In 1923 , sora bunicului meu cumpara un teren a carui suprafata nu e mentionata in ... (vezi toată discuția)
Evaluare imobil ( cer sa ma ajute cineva , chiar un notar daca se poate) . Hamarsold1944 Hamarsold1944 Va rog sa binevoiti sa-mi evaluati si mie un imobil din Dolj , din zona A a orasului Craiova conform grilei notariale din 2013. Imobilul nationalizat avea ... (vezi toată discuția)