avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... resedinta pentru cetateni straini
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

resedinta pentru cetateni straini

Dragi prieteni,
Sper ca gasesc pe cineva care a mai avut de a face cu obtinerea resedintei sau este competent in aceast domeniu.
Am avut resedinta temporara in calitate de student-bursier din Moldova intre anii 1999-2004. M-am casatorit cu un cetatean roman din 2000, nimeni din autoritati nu mi-a spus ca trebuie sa schimb "profilul" resedintei. Dupa citeva sfaturi absurde de tip "du-te si fa-ti buletinul romanesc" date la biroul autoritatii pt straini si umblaturi din care n-a rezultat nici macar informatia clara ce trebuie sa fac ca sa-mi asigur in viitor cetatenia, m-am lasat si am continuat cu resedinta in calitate de student
Din 2004 am plecat in SUA pt studii si nu am cerut resedinta temporara. Acum, totusi, vreau sa legalizez sederea mea in tara. Dupa cite am citit (nu am studiat legea), mi se pare ca as avea dreptul sa cer resedinta stabila (OUG 194/2002 : 3 ani de resedinta temporara pt sot/sotie si 6 ani pt alte cazuri) Oare se considera ca am fost sotie? Conteaza acei ani in care am avut resedinta temporara ca studenta, desi casatorita cu un cetatean roman?
Daca acei ani nu se considera, poate intreruperea sederii temporare fi motivata cu scopul de studii in strainatate? Cel putin n-ar fi trebuit atunci sa incep totul din nou.
Va multumesc anticipat,
Olga
Cel mai recent răspuns: aurababy , utilizator 14:43, 21 Decembrie 2006
www.omfm.ro
acolo gasesti detali si legile aplicabile numai sa ai rabdare.
Legea 194/2002
Nu stiu cum e in orasul tau
Dar in timisoara la sediul Pol.jud este autoritatea pt straini , noi ab obtinut pe baza permisului de munca in ro. dar la tine situatia e alta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandirea cetateniei in romania pop sorin pop sorin Buna Ma intereseaza in ce fel se poate obtine sederea in Romania precum si cetatenia definitiva/temporara. Prin casatorie am inteles ca doar dupa 5 ani ... (vezi toată discuția)
Domiciliul sau resedinta mec mec Doresc sa clarific urmatorul lucru - in legea cetateniei romane se specifica ca cererea pentru redobandire a cetateniei se depune la locul domiciliului sau ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean moldovean laszloecaterina laszloecaterina Este vreo lege prin care moldovenii de peste prut daca au trecut granita (sa spunem in 15.06.2016) au voie sa stea in romania 3 luni si sa si lucreze cu ... (vezi toată discuția)