avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul face in absenta mea masuratorile pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul face in absenta mea masuratorile pentru elaborarea cadastrului

Este necesara prezenta vecinilor atunci cand un topograf face masuratorile? Este valida o carte funciara realizata in absenta celor direct vizati si fara consultarea hartilor pe baza carora s-a facut punerea in posesie a terenului?
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2019
cocoon, utilizator
Cel mai recent răspuns: cocoon , utilizator 14:06, 21 Iunie 2019
Buna ziua,
Normal ar fi trebuit sa fie prezenti si vecinii...
Oricum o sa va caute, o sa trebuiasca sa semnati un proces verbal de vecinatate...asta daca doriti...
Neintelegerile le puteti rezolba amiabill sau prin instanta...
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2019
Ionut.ion, utilizator
Da, asa era normal. Cu toate acestea, cartea funciara s-a emis iar au am aflat accidental, abia dupa 3 ani, despre ea. Pare a fi abuz in serviciu si ma intreb cum ar putea fi topograful motivat sa corecteze erorile?
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2019
cocoon, utilizator
Poate va ajuta cineva competent cu acest raspuns...
Dvs. va puteti adresa instantei daca va considerati nedreptatita.
Evident ca ma simt nedreptatita si, mai mult decat atat, nu am incredere in institutiile statului. Cei de la primarie incearca sa aduca terenul meu la limitele declarate de vecin (desi schitele sunt clare, terenul accesibil iar suprafetele fiecaruia sunt acoperite), avocatii din zona se cunosc intre ei si vor negocia peste capul meu, vecina are relatii la varful ocpi judetean. Eu sunt inca uluita despre cum imi fuge pamantul de sub picioare, la propriu. Risc sa pierd inclusiv cei 60 cm necesari intre cladire si limitele terenului, cand de fapt vecina a construit in terenul meu. Pana ieri eram naiva. Acum sunt foarte furioasa.
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2019
cocoon, utilizator
Puteti angaja un avocat din alta zona, nu va retine nimeni...si formula o actiune de granituire...

Alte discuții în legătură

Am cumparat un teren, si am observat ca este o diferenta de 10cm ... darkynok darkynok Am cumparat un teren, si am observat ca este o diferenta de 10cm la fatada pe o distanta de 30metrii, adica rezulta 3m... care teoretic i am platit. Unul din ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren gresita. corectare hilda ion hilda ion Am mostenit o casa si un teren alaturat, intravilan. Intabulare facuta in 1994, cu schita cadastrala la cumpararea casei si terenului de catre parinti de la ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan cu titlu de p. , fara intabulare. cum pot afla daca alta persoana a intabulat pe nedrept parcele din acest teren? Risediva Risediva Va rog mult o indrumare la urmatoarea problema: Doi proprietari pe un titlu de proprietate, pe un teren intravilan de 11000 mp neinscris in cartea funciara si ... (vezi toată discuția)