avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumulare pensie de urmas si salariu
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumulare pensie de urmas si salariu

Anul trecut, tatal meu a decedat, iar eu primesc pensie de urmas (student in anul II, imi continui studiile, pensia este de aproximativ 1800 lei). Astazi am primit o oferta pentru un loc de munca part-time. Pot cumula pensia cu salariul? Am cautat mult si unii se bat cap in cap cu altii pe internet, si stiu ca a fost un proiect de lege a pensiilor in parlament anul trecut si nu stiu daca s-a schimbat ceva. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:45, 21 Iunie 2019
1.Pensionarii pentru limită de vârstă
și
2. Copiii, pensionari de urmaş (cu vârsta până la 16 ani, respectiv 26 de ani - dacă își continuă studiile într-o formă de învățământ organizată potrivit legii),

pot cumula pensia cu venituri obtinute:
- din ACTIVITĂŢI DEPENDENTE, aşa cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora.
- din ACTIVITĂŢI INDEPENDENTE, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt studenta si iau pensie de urmas, pot lucra cu ... Annie24 Annie24 Buna ziua! Sunt studenta si iau pensie de urmas, pot lucra cu contract de munca fara sa pierd pensia? (vezi toată discuția)
Pensie de urmaș Alex267 Alex267 Buna! Am 18 ani sunt încă elev și primesc o pensie de urmaș după tatăl meu care a decedat. Ma bate gândul sa ma angajez pe perioda verii cu contract de ... (vezi toată discuția)
Pensie dupa deces tata Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu X are 18 ani si incaseaza pensie ca urmare a decesului tatalui. A terminat liceul, insa urmeaza in continuare cursurile unei facultati. Daca se angajeaza, ... (vezi toată discuția)