avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmaș
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmaș

Buna! Am 18 ani sunt încă elev și primesc o pensie de urmaș după tatăl meu care a decedat. Ma bate gândul sa ma angajez pe perioda verii cu contract de munca și nu as vrea sa pierd pensia de urmaș. Ma poate ajuta cineva sa îmi spuna dacă este posibil sa ma angajez și încă sa primesc pensia de urmaș? Mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:13, 30 Mai 2020
Copiii, pensionari de urmaş (cu vârsta până la 16 ani, respectiv 26 de ani - dacă își continuă studiile într-o formă de învățământ organizată potrivit legii), pot cumula pensia cu venituri obtinute:
- din ACTIVITĂŢI DEPENDENTE, aşa cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora.
- din ACTIVITĂŢI INDEPENDENTE, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumulare pensie de urmas si salariu alex23232323 alex23232323 Anul trecut, tatal meu a decedat, iar eu primesc pensie de urmas (student in anul II, imi continui studiile, pensia este de aproximativ 1800 lei). Astazi am ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmaș+salar Muntean98 Muntean98 Bună ziua. Am 20 de ani și benefiez de pensie de urmaș în urma decesului tatălui mei(parintii mei au divorțat în urma cu 10 ani). Începând cu luna ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas+salariu A. 072 A. 072 Bună ziua! Benefiez de pensie de urmaș după tata și sunt studenta. Pe perioada verii, timp de 3 luni, sunt angajata și nu știu dacă exista vreo ... (vezi toată discuția)