avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... angajare pensionar
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

angajare pensionar

Pe data de 19 iunie 2019 m-am prezentat la casa de pensii pentru a trece de la pensie anticipat partiala in pensie limita de varsta deoarece beneficiez de reducere varsta cu grupa de munca. De la ghiseul la care am depus dosarul (alt dosar continand si vechea decizie de pensionare anticipata) mi s-a spus ca in aprox.3 luni sa vin sa iau decizia de pensionare lim.de varsta. Intrebarea este daca ma pot angaja in aceasta perioada.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:17, 21 Iunie 2019
Care este data cand ati indeplinit conditiile pentru trecerea la pensie pentru limita de varsta?
19 iunie 2019
De la aceasta data, se poate angaja cuc.i.m. , insa pana la primirea deciziei de pensionare nu poate face dovada ca este la limita de varsta pensionar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa munca ciubotarudan ciubotarudan Pentru 13 ani si 7 luni lucrati in gr. 2 de munca, la impliniriea varstei de pensionare se adauga ceva . Mentionez ca sunt barbat ,nascut pe20.06.1954 , in ... (vezi toată discuția)
Trecere de la pensie anticipata la pensie cu limita de virsta Dascalu Ana Dascalu Ana Gen:Feminin Data nasterii:1953.02.28 Stagiul de cotizare:38 Alte date:pensie anticipata partiala de la data de 01.10.2009 Intrebare:Beneficiezi de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala Emilia Tofan Emilia Tofan Am un angajat care doreste sa se pensioneze anticipat. Indeplineste conditiile de varsta si stagiu de cotizare asa cum sunt prevazute de legea 19/2000. ... (vezi toată discuția)