am luat un credit de la raiffeisen bank acum un an eram angajat la o societate pe perioada nedeterminata din anul acesta in luna septembrie am devenit somer din motive neimputabile mie am avut o vechime de 7 ani la societate din ajutorul de somaj nu pot sa platesc ratele am un somaj de 488 lei iar rata este de 126 lei intrebarea mea este daca asigurarea pe care am facut la luarea creditului care contine textul de mai jos am dreptul sa achite firma la care am fost asigurat plata ratei mele circa 6 luni Flexicredit - Asigurarea de somaj este afectata de o perioada de amanare a acoperirii prin asigurare de 180 de zile, calculata o singura data de la data intrarii in vigoare. Cererea de despagubire va fi refuzata automat daca ti se notifica incetarea angajarii din motive neimputabile salariatului in aceasta perioada de 180 de zile.
Plata despagubirii este conditionata de trecerea unei perioade de asteptare de 90 de zile consecutive, perioada calculata de la data somajului. Despagubirea pentru somaj este de 6 plati lunare consecutive. Despagubirea va reprezenta plata a maximum 6 rate lunare consecutive, conform graficului initial de rambursare.