avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am drept la pensionare fara penalizare?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am drept la pensionare fara penalizare?

Buna ziua,

Tatal meu a lucrat in acelasi loc de munca inca din anul 1978 in sistem de ture (12 cu 24h) avand 41 de ani lucrati in prezent, cu o varsta de 59 de ani (60 de ani implineste in noiembrie). Ar dorii sa se pensioneze ( dar fara penalizare), insa nu stim daca beneficiaza de reducere de varsta avand in vedere ca are atatia ani lucrati in acest sistem de ture. Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns / o referire in lege care l-ar putea ajuta. Este munca in ture considerata conditie speciala/ deosebita?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 21:46, 23 Iunie 2019
Conditii:
-Vasta 60 ani
-Stagiul 43 ani, fara stagiul asimilat(armata, cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate).
Munca in ture nu este considerata in conditii speciale/deosebite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata prosana prosana as dori , o informare de la un specilist in urmatoarea problema : - am efectuat stagiul militar in termen 9 luni-1977-1978-(9 luni) -am absolvit fac . de ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partiala manolegheorghe manolegheorghe Am etatea de 60 ani cu o vechime in munca de 8 ani si 10 luni in grupa II de munca, 32 de ani si 4 luni in conditii normale.(total ani in munca 41+ 2 luni) se ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie AnamariaFr AnamariaFr Buna ziua! Tatal meu nascut in 07.02.1955 are 41 ani vechime, din care 14 ani in grupa 2 (inainte de 1999). Intrebarea mea este: cand se poate pensiona ... (vezi toată discuția)