Cum interpretați acest text din hotărârea judecătorească: preluarea minorului ,,din'', nu ,,de la'' domiciliul mamei? Ar trebui ca mama să permită accesul în domiciliu în vederea preluării?
Cum cititi acest text dintr-o hotarare judecatoreasca ce stabileste preluarea minorului din domiciliul mamei si nu de la domiciliul mamei. Fac mentiunea ca mama a refuzat accesul tatalui in domiciliul dansei si de multe ori copilul spunea din casa ca nu vine. Ar fi trebuit ca mama sa permita accesul in domiciliu in vederea preluarii? Intentionat tatal este tinut pe hol pentru a i se transmite copilului ca tatal este un strain ce nici pragul casei nu are voie sa-l treaca.
Sa meargă cu executor tatăl.
Practic trebuie predat copilul fiind irelevant daca trebuie sau nu sa intre in casa tatăl.
Ar trebui deschis proces pentru a se face preluarea minorului din alt loc însă instanțele nu prea sunt de acord cu asa ceva.
Trebuie însă incercat.
Depinde si cat ar ajuta acest lucru...Deoarece dacă copilul este alienat...
againstPAS
Utilizator 1din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
domnule avocat,
Cred ca ambii stim foarte bine ce inseamna un parinte alienator. Bineinteles ca acel copil ar trebui sa plece cu tatal, dar bineinteles ca ani de zile acel parinte nu l-a lasat si acum copilul refuza. Nu a avut si nici nu are de ales. Dar ideea era de interactiune normala intre copil si tata. Cand tu primesti un strain in casa dar tatal copilului tau nu are voie nici sa se apropie de pragul usii, copilului i se incolueaza ideea ca asta e locul tatalui sau. Daca scrie din domiciliu eu nu inteleg cum cineva poate citi exclusiv ca de la usa.
proastasatului
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
E foarte simplu: o hotarare judecatoreasca trebuie sa fie in acord cu legea. Legea prevede si dreptul parintelui la legaturi personale si dreptul celuilalalt parinte la viata privata. O hotarare nu va poate da dreptul de a incalca dreptul celuilalt!
Eu cred ca astfel de probleme trebuie să ajungă sa fie judecate de CEDO intr-un final daca nu se rezolva la nivel național.
Este clar ca o hotărâre data asa nu garantează drepturile prevăzute de art 8 din CEDO si nici jurisprudenta Curții Europene.
Instanțele naționale trebuie să dispună preluarea copilului din alt loc daca exista probleme.De pildă, de la protectia copilului.
Este o solutie fără finalitate practica predarea minorului de acolo de unde nu poate fi preluat si este evident acest lucru în cazul dvs.