avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume familie minor pe cale administrativa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume familie minor pe cale administrativa

Buna ziua,
O sa ma casatoresc in curand in Germania, o sa iau numele sotului si dorim sa schimbam si numele copilului meu minor(acum il are pe al meu de fata) pe cale administrativa, cu cel al sotului.
O sa mai avem un alt copil si nu vrem sa il lasam pe cel existent sa se simta in afara familiei.
Viitorul sot nu este tatal biologic al copilului meu.
Detin autoritatea parentala exclusiva, tatalui biologic revenindu-i numai dreptul sa isi dea acordul in caz de adoptie.
Locuim in Germania si procedura de schimbare a numelui va fi urmata aici, pentru ca e mai usor si dureaza putin. In paralel o sa incepem si procedura de adoptie de catre sotul meu, pt ca dureaza mai mult.

Care sunt pasii de recunoastere a unei decizii judecatoresti a unei instante din Germania in Romania si care sunt pasii de schimbare a numelui din documente?

Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Adoptie minor de catre sotul mamei AncaM78 AncaM78 Buna ziua, As dori si eu suport in urmatoarea situatie. Sotul meu, cetatean german doreste sa il adopte pe fiul meu minor(4 ani) dintr-o alta relatie. Ce ... (vezi toată discuția)
Recunoașterea copilului și custodie comună: cum pot evita ca tatăl copilului (fost deținut, cu comportament violent atât fizic cât și verbal) să le obțină? IoanaRDN IoanaRDN Buna ziua, in urma unei relații de doua ani a rezultat un copil, in prezent de 3ani jumate , al carui tata a fost deținut în perioada noiembrie 2015-2018 pt ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil simi7705 simi7705 Buna ziua. Am si eu o intrebare pentru dvs. In luna aprilie urmeaza sa scot actele la starea civila cu viitorul meu sot. Eu am o fetita in varsta de 6 ani, ... (vezi toată discuția)