avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie minor de catre sotul mamei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie minor de catre sotul mamei

Buna ziua,
As dori si eu suport in urmatoarea situatie.
Sotul meu, cetatean german doreste sa il adopte pe fiul meu minor(4 ani) dintr-o alta relatie. Ce este de facut in acest caz?
Cateva informatii:
-eu detin autoritatea parentala exclusiva a fiului meu si locuim de 2,5 ani in Germania.
-fiul meu este cetatean roman
-locuim impreuna cu actualul sot de 1,5 ani (in Germania)
- fiul meu nu isi cunoaste tatal biologic deloc si nu a dezvoltat nici un fel de relatii personale cu el sau cu familia lui.
-singurul tata pe care il cunoaste si pe care il iubeste enorm de mult este actualul meu sot.
-Tatal biologic este de acord cu adoptia.

Care sunt pasii de urmat pentru a solicita adoptia?

Multumesc frumos.
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2018
AncaM78, utilizator
Cel mai recent răspuns: AncaM78 , utilizator 16:08, 20 Decembrie 2018
Tatăl biologic este trecut in certificatul de naștere? Un detaliu important de care depinde calea legala care trebuie urmată
Da, tatal biologic e trecut in certificatul de nastere.
In hotararea judecatoreasca de acordare a autoritatii parentale exclusive, este scris ca tatalui biologic ii mai revine numai dreptul de a-si da acordul spre adoptie.
Fara plata pensiei alimentare, fara drept de vizita etc.
A solicitat renuntarea la exercitarea autoritatii parentale in comun, pe motiv ca viata lui personala nu ii permite sa aibe grija de copil.
L-am intrebat de curand daca este de acord cu adoptia copilului si a zis ca este de acord.

avocatmaria a scris:

Tatăl biologic este trecut in certificatul de naștere? Un detaliu important de care depinde calea legala care trebuie urmată

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume familie minor pe cale administrativa AncaM78 AncaM78 Buna ziua, O sa ma casatoresc in curand in Germania, o sa iau numele sotului si dorim sa schimbam si numele copilului meu minor(acum il are pe al meu de fata) ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor urgent... monica67 monica67 :(Situatia este urmatoare: sunt casatorita cu un cetatean strain, din prima casatorie am un copil de 16 ani. Sotul meu este de acord si chiar isi doreste sa il ... (vezi toată discuția)
Adoptia copilului sotiei in alta tara ue rxyo rxyo Buna ziua, As dori sa stiu care este procedura in cazul in care doresc sa adopt baietelul sotiei mele din alta relatie in cazul in care locuim (eu, sotie si ... (vezi toată discuția)