avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am nevoie de ajutor URGENT...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am nevoie de ajutor URGENT...

:(Situatia este urmatoare: sunt casatorita cu un cetatean strain, din prima casatorie am un copil de 16 ani. Sotul meu este de acord si chiar isi doreste sa il infieze, tatal biologic este de acord...dar nu stim cum trebuie sa procedam... si ce acte sunt necesare... VA ROG FRUMOS:::: poate cineva sa ne ajute????? :(
Cel mai recent răspuns: monica67 , utilizator 11:23, 23 Aprilie 2009
mai intai trebuie sa stim unde locuiti cu actualul sot care este cetatean strain si unde locuieste minorul fiul dvs in varsta de 16 ani. caci in functie de aceste elemente se va stabili procedura adoptiei, daca va fi interna sau internationala. Ce cetatenie are minorul etc. Reveniti cu amanunte. Altfel, va trebui sa va adresati DGASPC - Directiei generale pentru asistenta sociala si protectia copilului in obtinerea de informatii exacte legate de situatia dvs si a procedurii de adoptie care se va declansa.
Cu actualul sot locuim in Germania. Atat eu cat si copilul suntem cetateni romanii rezidenti in germania. Fiul meu isi urmeaza studiile in Romania iar in vacante locuieste cu noi in germania.Deci domiciliul atat al meu cat si al fiului sunt in romania
Si inca o intrebare: daca am acordul tatalui biologic dat la notariat adoptia se poate efectua in Germania? Sau doar in Romania?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2009
monica67, utilizator
in romania, cat timp va fi infiat un cetatean roman.
facet actiune direct in instanta.

av.m.vasilescu
in conditiile expuse de dvs procedura adoptiei se va face numai in Romania. Va trebui sa va adresati DGASPC din judetul unde aveti domiciliul dvs sau al minorului in acest sens.
Multumesc pentru ajutor. Intrebare: pentru actiunea direct in instanta este nevoie de reprezentare prin avocat? Se face cumva vreo actiune (cerere) la depunerea dosarului ? si in final, aveti cumva idee cam cat dureaza o astfel de actiune?
As mai dori o lamurire: revin, daca sotul este cetatean german, adoptia este considerata interna sau externa? Ne mai putem, in cazul acesta adresa direct in istanta?
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2009
monica67, utilizator

Alte discuții în legătură

Adoptie minor iulia_trad_04 iulia_trad_04 Buna ziua, Acum doi ani am divortat, iar baietelul mi-a fost incredintat mie. Tatal biologic nu isi viziteaza fiul si nici nu ii plateste pensia ... (vezi toată discuția)
Adoptie minor de catre sotul mamei AncaM78 AncaM78 Buna ziua, As dori si eu suport in urmatoarea situatie. Sotul meu, cetatean german doreste sa il adopte pe fiul meu minor(4 ani) dintr-o alta relatie. Ce ... (vezi toată discuția)
Adoptia in familie. ica_lucky ica_lucky Buna ziua,sunt noua pe aici si va rog din suflet sa ma sfatuiasca un avocat. Sunt mama biologica a 2 copilasi din prima casatorie divortata si ... (vezi toată discuția)