Partajare moștenire în instanță: concluzia expertului topograf este că împărțirea e incomodă. Noi, între timp, am căzut de acord și am împărțit cum credem de cuviință. Va ține cont instanța de părerea noastră?
Fiindca nu ne-am impacat la notariat, am ajuns in instanta. Eu sunt reclamantul. In final, parata va depune cerere in instanta ca este de acord cu impartirea mostenirii asa cum am convenit.
Raportul expertizei topografice a fost intocmit si bunurile au fost impartite in trei parti egale, iar concluzia topografului este ca impartirea este incomodă. Raportul nu are avizul OCPI.
Noi, intre timp, am cazut de acord si am impartit cum credem noi de cuviinta.
Instanta va tine cont de parerea noastra?
romascanu
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Dacă vă scrieți părerea în cuprinsul unei Tranzacții... Mai exact, dacă încheiați o tranzacție între pările din proces, atunci puteți cere instanței să consființească tranzacția dvs.
Tranzacția este contractul prin care părțile previn sau sting un litigiu, inclusiv în faza executării silite, prin concesii sau renunțări reciproce la drepturi ori prin transferul unor drepturi de la una la cealaltă.
Dacă instanța va consființi tranzacția, atunci aceasta va deveni dispozitivul hotărârii. Sau, mai pe românește spus (deși sună cam aiurea juridic) instanța va prelua cu ghilimele ceea ce ați scris.
Așa încât, atenție ce scrieți... (căci nu veți putea critica instanță pentru ceea ce ați scris cu mâna dvs.). Ideal ar fi să fie scrisă de un avocat.
De ce a zis expertul că împărțirea e incomodă?
Lăsați avizul, deocamdată. Priviți în conținut.
Să nu cumva să vă fărâmițați loturile de așa manieră încât, în viitor, să constatați că nu veți mai putea construi nici vreun coteț de câine pe lotul pe care vi l-ați atribuit cu mâna dvs. (am văzut și tranzacții de acest fel).