avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum concediezi un administrator?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum concediezi un administrator?

Buna dimineata. As avea nevoie de cateva indrumari.
1.Actuala administratora nu doreste sa ne dea actele asociatiei, pe motiv ca la noi nu sunt in siguranta. In septembrie, in urma unei Adunari Generale, a fost schimbat presedintele si comitetul ex. Dupa ce s-a intamplat acest lucru, dna a luat toate actele care pana atunci erau tinute la asociatie si le tine acasa. Mai nou, ne-a spus ca actele sunt in bloc dar ca nu vrea sa ne spuna unde si ca nu e treaba noastra.
Asadar, care sunt pasii prin care o putem obliga sa ni le dea?

2.Dorim sa o concediem, intrucat, pe langa varsta inaintata de 80 de ani si multiplele probleme de sanatate pe care spune ca le are (si nu ma indoiesc de acest lucru), nu are nici competente profesionale, toata munca este facuta de `mana`, iar pentru redactarea listelor de intretinere, apeleaza la o firma (pana de curand, costurile erau suportate de catre asociatie, fara sa fi stabilit acest lucru anterior si fara sa stim acest amanunt).
Are contract de munca 6 ore, vine o singura ora pe saptamana sa incaseze si asta e tot. Stiu ca munca de administrator inseamna mai mult decat ora aceasta pe saptamana, dar nu exista comunicare si colaborare din partea dumneaei, oricat ne-am stradui. Vrem sa evoluam, sunt membrii ai asociatiei care doresc, de ex. sa achite cotele de intretinere direct in cont, lucru pe care il refuza in mod constant. Nu detaliez totul, dar va rog sa ne indrumati, cum putem proceda cat mai simplu si mai rapid.
Ne-am gandit la condica de prezenta (desi e pueril, dar e cea mai la indemana). La cate absente nemotivate poate fi chemata la comisia de disciplina? Cum o anuntam, din moment ce nici adresa postala nu i-o stim si nu doreste sa ne-o dea?

Sau, putem angaja o firma de administrare si astfel, postul de administrator fiind desfiintat, o putem concedia?

3.Nu avem acces la Revisal, cum il putem obtine?

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2019
eX3nna1, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:10, 25 Iunie 2019
Buna ziua,
Cel mai simplu pentru dvs. ar fi sa luati legatura cu un avocat si sa o chemati in instanta (poate se sperie cand vede notificarea co o sa va adresati instantei si cedeaza...
Cat despre Revisal...presedintele sa mearga la ITM si sa le spuna cum stau lucrurile, poate primeste o alta parola de logare...
Cam greu cu mersul in instanta. de la 1 iulie am inteles ca se intra in vacanta judecatoreasca (tine doua luni), asa ca am intinde-o prea mult. Vrem o solutie cat mai rapida.
Referitor la parola de logare Revisal, nu ar fi normal ca angajatorul sa o stie, in speta, Asociatia de Proprietari?
Incercati macar cu notificarea, poate se sperie si s-o gandi ca nu vrea sa fie "tarata"prin tribunale la varsta dumneaei...
Nu cunosc exact procedura dar cred ca aceasta parola ar fi trebuit sa fie la presedinte...el este reprezentantul asociatiei in relatia cu terti...
Unde ii trimitem notificarea? Nu ii stim adresa postala, si-a schimbat domiciliul acum vreo 2 ani, iar de la actuala adresa nu doreste sa ne dea adresa.
Pentru inceput, cand vine la incasari ii blocati accesul. Ii luati actele pe care le are la ea.
Puteti chema si un politist de proximitate sa o legitimeze.Asa ii aflati si adresa.
Din septembrie nu mai are voie sa lucreze ca administrator daca nu are calificare, va fi amendata.

Alte discuții în legătură

Administrator bloc chriss08 chriss08 Buna ziua, am si eu o intrebare: Imi puteti spune daca administratorul blocului imi poate cere o copie a buletinului de identitate, specificand ca mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Probleme grave cu administratorul din bloc Gabugabu Gabugabu De o luna de zile tot ma chinui sa aflu informații și explicații pentru lista de întreținere care mi se pare cam mare. Mai concret am suspiciuni ca sumele ... (vezi toată discuția)
Atributiile presedintelui asociatiei de proprietari liliana_balan liliana_balan Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea problema: Intr-o Asociatie de Proprietari, depunerea declaratiilor 112 si incheierea contractelor de munca pentru ... (vezi toată discuția)