avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... URGENT!!!!!DONATIA POATE FI VANDUTA ??? SI DACA DA ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

URGENT!!!!!DONATIA POATE FI VANDUTA ??? SI DACA DA CAND?

Buna ziua tuturor celor de pe site. Sunt nou sossita si am vazut raspunsuri foarte clare la problemele fiecaruia.
Am si eu o mare nelamurire.
M-am casatorit a doua oara, locuim in casa parintilor celui de al doilea sot si pentru ca tot am investit parintii sotului actual s-au hotarat sa doneze casa sotului.
Deoarece vrem sa facem un schimb de la 2 camere la 3 camere si la banca din cate stiu eu ( sunt economist de profesie) nu se i-a in considerare o casa care in istoric donatie Poate fi vanduta aceasta donatie mie ca sotie .
Astept raspuns urgent.Va multumesc din suflet pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: flori2 , utilizator 11:28, 27 Noiembrie 2009
Parintii sotului au facut donatie din considerentul de a nu fi bun comun, adica partajabil. Ma indoiesc ca acel contract de donatie nu are si o clauza in care ii este interzis sotului sa intraineze imobilul.Daca nu are acea clauza poate vinde oricui.
@Ruje- O asftel de clauza este ILEGALA!
@Flori2- Sotul dvs poate face orice doreste cu proprietatea pe care a primit-o prin donatie! Insa , daca in actul de donatie nu scrie ca se face donatia cu scutire de raport , atunci nici o banca nu va accepta un astfel de imobil drept garantie pentru un imprumut cu ipoteca!B-)
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
N/o fi ilegala dar se practica.Am avut cazuri de astfel de donatii si culmea au fost si luate in considerare de autoritati.
Fara suparare dar , in mod cert , erau donatii facute pe coltul mesei ! Nimeni nu poate dispune de un bun care nu mai este al sau! Iar donatorul nu-i poate impune donatarului ce sa faca cu bunul primit prin donatie! PUNCT! Orice clauza contrara este ilegala si , ca atare , nula de drept!B-)
flori2 a scris:

deci imi poate vinde mie? ce inseamna scutire de raport?va multumesc tuturor

Alte discuții în legătură

Fapta de comert sau act juric civil? ContSters91137 ContSters91137 In situatia in care o societate pe actiuni vinde unei persoana fizice un numar de 10 actiuni pe care le detine la o alta societate comerciala, contractul ... (vezi toată discuția)
Bunuri vandute intre soti teslovan florentina teslovan florentina buna ziua. Am o intrebare: Fratele meu a fost casatorit o perioada de timp si in timpul casatoriei a facut un contract vc intre soti ,mai precis a vadut ... (vezi toată discuția)
Bun comun sau bun propriu alejandra alejandra sunt casatorita si locuim intr-o garsoniera care e proprietatea fratelui meu si de curand am primit niste bani de la parintii mei astfel incat vanzand ... (vezi toată discuția)