Buna ziua tuturor celor de pe site. Sunt nou sossita si am vazut raspunsuri foarte clare la problemele fiecaruia.
Am si eu o mare nelamurire.
M-am casatorit a doua oara, locuim in casa parintilor celui de al doilea sot si pentru ca tot am investit parintii sotului actual s-au hotarat sa doneze casa sotului.
Deoarece vrem sa facem un schimb de la 2 camere la 3 camere si la banca din cate stiu eu ( sunt economist de profesie) nu se i-a in considerare o casa care in istoric donatie Poate fi vanduta aceasta donatie mie ca sotie.
Astept raspuns urgent.Va multumesc din suflet pentru raspuns
Parintii sotului au facut donatie din considerentul de a nu fi bun comun, adica partajabil. Ma indoiesc ca acel contract de donatie nu are si o clauza in care ii este interzis sotului sa intraineze imobilul.Daca nu are acea clauza poate vinde oricui.
@Ruje- O asftel de clauza este ILEGALA!
@Flori2- Sotul dvs poate face orice doreste cu proprietatea pe care a primit-o prin donatie! Insa , daca in actul de donatie nu scrie ca se face donatia cu scutire de raport , atunci nici o banca nu va accepta un astfel de imobil drept garantie pentru un imprumut cu ipoteca!B-)
Fara suparare dar , in mod cert , erau donatii facute pe coltul mesei ! Nimeni nu poate dispune de un bun care nu mai este al sau! Iar donatorul nu-i poate impune donatarului ce sa faca cu bunul primit prin donatie! PUNCT! Orice clauza contrara este ilegala si , ca atare , nula de drept!B-)