avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bunuri vandute intre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bunuri vandute intre soti

buna ziua. Am o intrebare: Fratele meu a fost casatorit o perioada de timp si in timpul casatoriei a facut un contract vc intre soti ,mai precis a vadut soytiei lui niste bunuri .Dupa divort bunurile au ramas evident la ea .In procesul de partaj bunuri comune fratele meu poate sa ceara impartirea si acelor bunuri? Ce lege reglementeaza asta?Vanzarea intre soti este inatacabila?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: teslovan florentina , utilizator 15:38, 21 Februarie 2011
Interdicţia de vânzare între soţi prevăzută expres în art.1307 Cod civil interdicţia vânzării între soţi fiind asemenea, menită să apere principiul revocabilităţii donaţiilor între soţi şi, totodată, să ocrotească pe moştenitorii şi creditorii soţului vânzător împotriva unor acte frauduloase ale terţilor.
sancţiunea vânzării între soţi este nulitatea absolută, dreptul la acţiune este imprescriptibil conform art.2 din Decretul nr.167/1958.
Intre timp bunurile au fost vandute de parata dar la dosarul de partaj ea a depus acel contract de vc intre ei. Poate sa-si recupereze jumatate din valoarea bunurilor?Va multumesc.Eu nu prea am cunostinte juridice si probabil ma exprim greoi,ma scuzati.Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fapta de comert sau act juric civil? ContSters91137 ContSters91137 In situatia in care o societate pe actiuni vinde unei persoana fizice un numar de 10 actiuni pe care le detine la o alta societate comerciala, contractul ... (vezi toată discuția)
Urgent!!!!!donatia poate fi vanduta ??? si daca da cand? flori2 flori2 Buna ziua tuturor celor de pe site. Sunt nou sossita si am vazut raspunsuri foarte clare la problemele fiecaruia. Am si eu o mare nelamurire. M-am casatorit ... (vezi toată discuția)
Cesiune intre soti alina2109nel alina2109nel Am o nelamurire.Daca ma puteti,cumva,lamuri,v-as fi profund recunoscatoare. In noiembrie 2009 sotul mi-a cesionat 20 % parti sociale din firma la care era ... (vezi toată discuția)